Ivan Rakitić

 ATTILA KISBENEDEK/AFP/PROFIMEDIA Attila Kisbenedek/afp/profimedia
JOŠ UVIJEK JE GLADAN

Emotivno obraćanje bivšeg Vatrenog pred veliko finale, evo kako je najavio spektakl u Budimpešti

‘Ponosan sam što sam ponovno ovdje, želimo pokazati svijetu nogometa što nam ovo predstavlja‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. svibanj 2023. 21:28

Ivan Rakitić u srijedu lovi drugi trofej Europske lige u karijeri, a ukupno sedmi za njegovu Sevillu. Protivnik je Roma, aktualni vlasnik naslova Konferencijske lige koji nikada nije slavio u finalu drugorazrednog europskog natjecanja.

Dan prije susreta u Puskas Areni u Budimpešti, treneri i igrači suprotstavljenih strana govorili su za medije, a uz trenere Josea Luisa Mendilibara i Josea Mourinha, javnosti se obratio i proslavljeni, sada bivši hrvatski reprezentativac.

image

Ivan Rakitić s trofejem Europske lige 2014.

FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp

- Postoje trenuci koji su jedinstveni i posebni, a put kojim smo posljednjih mjeseci krenuli čini ih još posebnijim. Jako smo motivirani i veselimo se finalnoj utakmici. Način na koji smo stigli do kraja napunio nas je snagom i samopouzdanjem. Sezona nam je na kraju i prekratka, htjeli bismo da još traje - započeo je Rakitić.

Utakmica je to bez izraženog favorita, a Sevilla je svakako imala teži put do finala. Andalužani su u nokaut fazi izbacili Fenerbahče, a potom su se suprotstavili najjačim momčadima ovog natjecanja. Pao je Manchester United, prethodno "krvnik" Barcelone, a potom i Juventus. Roma je do finala došla preko Real Sociedada, Feyenoorda i Bayer Leverkusena.

Hrvatski veznjak u velikoj karijeri osvojio je gotovo sve što se osvojiti može, ali ni u 36. godini života nije izgubio ambiciju i glad za trofejima.

image

Rakitić protiv Manchester Uniteda

JORGE GUERRERO Afp

- Ponosan sam što sam ponovno ovdje, želim pokazati svijetu nogometa što nam Europska liga znači. Želimo slaviti s našim navijačima, s 12 tisuća pobornika koji dolaze iz Seville, a onda i s onima koji nisu mogli biti ovdje. Nadam se da ćemo trofej dovesti u Sevillu - poručio je, pa za kraj ponudio i svoju viziju utakmice, te se osvrnuo na činjenicu da Jose Mourinho nikada nije izgubio europsko finale, ali nije ni andaluški klub nikada osta poražen u finalu Europske lige.

- Povijest ne mora ništa značiti. Mi smo tu jer smo zaslužili, bili smo bolji od svih. Nitko ne voli ovaj trofej kao mi. Znamo što trener želi od nas i držat ćemo se toga. U finalima se kažnjava svaka greška, pritisak dolazi sam od sebe i treba ga staviti pod kontrolu. Pokušat ćemo taj dan učiniti savršenim.

Linker
19. travanj 2024 06:57