GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MEDIJSKI HVALOSPJEVI

Europa se naklonila Dinamovom čudu! Modri su ‘umirovili‘ Mourinha, a Srbi pišu o maksimirskom vulkanu

Velika pobjeda Dinama zaintrigirala je najveće europske medije od Bilda, preko L‘Equipea, Marce...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. ožujak 2021. 10:57

Veličanstven trijumf Modrih snažno je odjeknuo u Hrvatskoj, ali i šire. Modrima su na rušenju velikog favorita čestitali i njegovi bivši igrači na društvenim mrežama, a priznanje zagrebačkom klubu odali su i mediji iz regije. Dakako, i europski su mediji registrirali pothvat Dinama, no oni su se u svojim analizama ipak više bavili Mourinhom i Spursima...

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić iz Dinama je transferiran upravo u Tottenham. Međutim, nije bilo dvojbe za koga je u četvrtak navijao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

‘’Bravo momci! What a game Mislav Oršić’’ - napisao je Modrić na Instagram storyju, gdje je podijelio Dinamovu objavu o pobjedi protiv Tottenhama.

”Maksimirski vulkan”

Tri fotografije je u svom storyju podijelio Vedran Ćorluka. Uz fotku svlačionice napisao je ‘’Gaziiii’’, uz sliku slavlja Dinamovih igrača na travnjaku poručio im je ‘’Zdrobite se ko nikada... Žene svi su sutra na kavi’’, a naklonio se i sjajnom Oršiću.
Među čestitarima na Instagramu bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je uz objavu napisao ‘’Svaka čast momci’’.
Portal beogradskog B92 donosi zanimljiv osvrt Stefana Smuđe pod naslovom “Maksimirski vulkan” u kojem piše..:

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

‘’Ugrožena titula, ujedno i prijetnja padom u Konferencijsku ligu, potom smjena trenera Zorana Mamića, optužnica protiv idejnog tvorca Zdravka Mamića, pa onda njegove riječi da će Dinamo Zagreb za tri mjeseca ići pod stečaj i ubrzo biti ugašen... Sve su to iskre koje su bile uvod u erupciju ‘vulkana’ na Maksimiru u četvrtak navečer. I on se sručio na glavu, ni manje ni više, nego Josea Mourinha’’ - piše autor koji je posebno pohvalio modre junake, ali i cijeli klub.

Zastava BiH u svlačionici

‘’Dinamo se ima u što uzdati. To su izvanredna priprema i vođenje utakmice, timska igra i nevjerojatna volja i želja koju su prikazali njegovi igrači. Većina njih je mlada, jasno se vidi da se s njima radilo od malih nogu i oni su kao gotov proizvod sada sa sasvim drugačijim ‘mindsetom’ od onog kakav smo navikli od ovdašnjih nogometaša. Ostavit ćemo finiš aktualne sezone i vremenu pred nama da nam do kraja raščisti što je to ‘nešto’ što Dinamo ima, a gdje bi srpski klubovi silno željeli biti. I dalje to mogu samo na igrici. Za sada jedino Dinamo na ovim prostorima igra tu igricu. A nas? Nemojmo da nas zbog tuđeg uspjeha boli glava. Bolje bi bilo da mućnemo njome’’ - zaključuje Smuđa na B92.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Beogradska Politika piše o nogometnom čudu u Zagrebu, Dinamovom izbacivanju Tottenhama i povijesnom rezultatu u kojem je junak bio strijelac hat-tricka Mislav Oršić. Slovensko “Delo” piše kako je Dinamo u produžetku bacio Spurse na koljena i proslavio veliku pobjedu. Uz heroja Oršića, ističu i kako je Petar Stojanović ostao jedini slovenski nogometaš koji sudjeluje u nekom od europskih klupskih natjecanja.

Sarajevsko “Oslobođenje” naglašava kako je Dinamo zabilježio nevjerojatan podvig.
‘’Rezultatom 3:0 Dinamo je pregazio Tottenham, te se plasirao u četvrtfinale Europske lige, a iako je nedavno odstupio s trenerske pozicije Dinama, s igračima je slavio i Zoran Mamić. On je bio prisutan u svlačionici tokom velikog slavlja i čak ga je na momente i predvodio. Inače, svlačionicu Dinama krasi i bosansko-hercegovačka zastava’’ - stoji u članku Oslobođenja.

“Baka vozi Porsche”

Crnogorske “Vijesti” pišu kako su trener Dinama Zoran Mamić i njegov brat Zdravko, dugogodišnja alfa i omega kluba, u utorak pravomoćno osuđeni na zatvorske kazne zbog izvlačenja 15 milijuna eura iz kluba. Ipak, ističu kako za engleske ljubitelje nogometa fokus nisu braća Mamić, već Mourinho, te donose tvit jednog navijača Spursa.
“Ovako igrati s napadačima kakve mi imamo je kao da imam Porsche u garaži, ali vozi ga samo moja baka kad ide na tržnicu”.

Španjolski sportski dnevnik “Marca” piše kako su Mourinhovi dani uspjeha u vrhunskom nogometu prošlost, uz dodatak kako se portugalski stručnjak nije prilagodio novim trendovima. Marca ističe i posebnu Mourinhovu gestu prema Dinamu, uz video iz svlačionice koji prikazuje menadžera Spursa kako čestita Modrima.

Njemački “Bild” piše o Mourinhovom debaklu u Zagrebu i izlijetanju Tottenhama iz Europske lige. Francuski “L’Equipe” je svojim čitateljima predstavio junaka u priči ‘Pet stvari koje morate znati o Oršiću’. U opisu velikog Dinamovog trijumfa autor naglašava kako takav pothvat zaslužuje ispunjene maksimirske tribine, ‘’ali to nije smetalo Dinamovim igračima na putu do senzacije’’.

Tottenham ocjenjuju velikim razočaranjem, uz dodatak kako je Mourinho tek treći put izgubio utakmicu u europskim kupovima s tri pogotka razlike.

Linker
16. travanj 2024 13:38