Lovro Majer

 JEAN-FRANCOIS MONIER Afp
NA SUPROTNIM STRANAMA

Europa spojila dva stara poznanika iz Dinama: ‘Bit će to izazov za obojicu, on je prava zvijezda ekipe‘

‘Radio sam s njim dok sam trenirao Dinamo, to će biti veliki izazov i za mene i za njega‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. studeni 2022. 23:30

Ples kuglica u Nyonu ukrstio je dvojicu Hrvata. Igor Jovićević sa svojim će Šahtarom iz Donjecka stati na put Stade Rennesu našeg reprezentativnog veznjaka Lovre Majera. Ukrajinski velikan u međurundu nokaut faze Europske lige stigao je kao trećeplasirana momčad F skupine Lige prvaka, na čelu koje su ispred Jovićevića zasjeli Real Madrid i RB Leipzig.

No, hrvatski stručnjak istaknuo je da Šahtar, s obzirom na uvjete treniranja, može biti ponosan na izboreni drugi razred Europe ispred Celtica, a evo što je rekao o prvom protivniku u EL.

"Dobili smo teškog protivnika, pokazali su dobru igru u svojoj skupini Europske lige, pogotovo u dvije utakmice protiv kijevskog Dinama koje su pobijedili. Trenutno su na trećem mjestu u jakoj francuskoj ligi, tako da možemo govoriti o kvalificiranim protivnika prema kojima imamo izniman respekt", započeo je Jovićević svoju analizu, ali onda ipak ukazao i na to da Šahtar uvelike liči na konkurentnu momčad.

image

Igor Jovićević

JANEK SKARZYNSKI Afp

"Ipak, moramo obratiti pažnju na to da smo mi Šahtar. Razmišljamo o velikim ostvarenjima i borit ćemo se do kraja", najavio je.

Jednog igrača Rennesa jako dobro poznaje. Jovićević je trenirao Majera tijekom kratkog, dvomjesečnog angažmana na klupi zagrebačkog Dinama. Bilo je to u periodu od travnja do lipnja 2020. godine, a godinu kasnije ‘Vatreni‘ je potpisao za francusku momčad u transferu vrijednom 12 milijuna eura.

"Da, jednog nogometaša jako dobro poznajem, to je Lovro Majer. Radio sam s njim dok sam trenirao Dinamo, sada je on zvijezda Rennesa. Cijela igra ide preko njega i ključni je igrač momčadi. Tako da će to biti veliki izazov i za mene i za njega. Bit će mi zanimljivo igrati protiv Lovre jer radi se o sjajnom nogometašu, što je pokazao ove sezone. Ključni je igrač prvenstva i danas za njega postoji interes mnogih europskih klubova", mnogo je trener Šahtara govorio o Majeru.

Novinari su ga još pitali igra li mu kakvu ulogu privremeni ‘domaći‘ teren u Poljskoj.

"Svi mi želimo igrati u slobodnom Kijevu, Lavovu, u Ukrajini... Gdje bi navijači mogli doći i bodriti nas. No, današnja situacija tjera nas na domaćinstvo u Varšavi. Trebamo se fokusirati samo na nogomet, ionako ništa ne možemo promijeniti. Ponavljam, mi smo Šahtar i borit ćemo se do kraja.

Prva utakmica na rasporedu je 16. veljače (Varšava), a uzvrat slijedi tjedan dana kasnije na Roazhon Parku.

Linker
26. travanj 2024 14:35