Damir Krznar
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESLAGIVANJE NA MAKSIMIRU

Evo do kada Krznar ostaje trener i sportski direktor te zašto Dinamo nije imao spremnu zamjenu za Mamića

Za njega će svi reći da ima nogomet u malom prstu i to će mu priznati svi, od Bjelice do Kovača
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. ožujak 2021. 22:02

Damir Krznar preuzeo je Dinamovu klupu. Englezi bi rekli 'caretaker', onaj koji preuzima posao samo privremeno, u ovom trenutku Krznar ima status 'krajtaker'. Odnosno, ima mandat do kraja sezone. Dakako, uvijek stoji ona da je trenerski kofer vječno spreman, da se nikad ne zna kad je treneru prva i zadnja utakmica na klupi.

Zareda li Krznar s porazima, ako nakon Tottenhama izgubi i od Gorice, pa nakon stanke nastavi taj niz, svima je jasno da neće dočekati kraj sezone u funkciji glavog trenera. Ali, u ovom trenu Krznar je Dinamov izbor do kraja sezone, a onda će se dalje o njemu pričati. Teško je u ovom neizvjesnom razdoblju pričati hoće li ostati, hoće li ostati prvim trenerom, tko će naljeto uopće odlučivati u Maksimiru. Ono što je bitno, da ponovimo, u srijedu 17. ožujka Krznar je Dinamova opcija do kraja sezone! Kao trener i sportski direktor. Ne sumnjamo da će se pritom savjetovati i sa Zoranom Mamićem, da će saslušati i klupske ideje, ali da Krznar i sam ima mnoge vlastite vizije, to nije upitno.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix


Na prvu čudno zvuči da Dinamo nije imao pripremljenu zamjenu za Zorana Mamića, da nije već u rukavu bilo dugoročno rješenje i da su u Maksimiru iznenađeni pravomoćnom presudom. No, bilo je raznih kombinacija i imena, ali malo izostanak konsenzusa, malo činjenica da su neki treneri zauzeti, dovela je do idealnog rješenja - Krznara.

Ne znamo je li mu to kompliment ili kritika, za njega će svi reći da je idelan pomoćnik, da ima nogomet u malom prstu i to će mu priznati svi, od Nenada Bjelice do Nike Kovača. Jedan je od najvećih dinamovaca i čovjek bez mrlje u Maksimiru. Kad pitate igrače, masere, kondicijske trenere, svi će za Krkija dati ruku u vatru. Ali, je li lider, je li on čovjek koji će izvesti Dinamo do naslova prvaka i, možda, do trijumfa protiv Tottenhama? Može li lupiti šakom o stol i reći 'sad ili nikad, za Dinamo'!?


Dosad je triput vodio Modre s klupe, nije bio previše uspješan. Remi s Hajdukom (1:1) kad je Zoran Mamić bio u pritvoru 2015., pa onda isti rezultat protiv Fole Esch tri dana kasnije. Tada to nije izgledalo najbolje! Vodio je i momčad u pobjedi 7:1 u Kupu protiv Oštrca, Mamić je tad bio u skautingu Olympiacosa. Svi će potvrditi da Krznar stoji iza mnogih Mamićevi trenerskih uspjeha, kao njegov Sancho Panza, čovjek koji o nogometu zna sve. No pred njim je 'vjetranjača', Jose Mourinho, nikad veći izazov u karijeri!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. srpanj 2024 17:15