DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DOKAZANI HEROJI ILI...?

Evo tko bi mogao biti Dinamov junak u Villarrealu, ime jednog igrača često se priziva...

Jedan čovjek u zadnje vrijeme igra jako dobro, nedostaje mu samo gol. Mnogi ga spominju...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. travanj 2021. 18:56

Pobijedila je momčad, zajedništvo. Tako su nakon svake pobjede, nakon svakog uspjeha u Europi, govorili Dinamovi igrači. A onda dodavali da momčad uvijek iznjedri nekog pojedinca. No, tko su, dakle, pojedinci koje je tijekom europske sezone njedrila momčad, tko su bili junaci Dinamovih trijumfa?

Dominik Livaković vjerojatno ima najviše “nagrada” za modrog junaka. U Cluju jest “popio” nespretan gol, ali se tamo iskupio obranama jedanaesteraca. Kao i protiv Feyenoorda, najzaslužniji je za onih 0:0. Pamtimo i njegovu fantastičnu obranu protiv CSKA-a u Zagrebu, dakako, vječno se pamtiti i “ono” što je obranio Harryju Kaneu u samoj završnici produžetaka s Tottenhamom, obrana kojom je spasio veliki Dinamov pothvat.

Mislav Oršić bio je heroj ulice protiv Tottenhama, po mnogima bila je to najbolja izvedba jednog Dinamovog igrača u europskoj utakmici u zadnjih gro godina.

Bruno Petković “raspištoljio” se baš u Krasnodaru, zabio dva gola, prije toga sjajno je odradio gostujuće utakmice protiv WAC-a i Feyenoorda. Oscilirao je formom, ali kad se “lomilo”, u ključnim utakmicama, Petković je pokazao kakva je klasa. Arijan Ademi, također, odigrao je nekoliko sjajnih partija, njemu idu najveće zasluge za pobjedu u Klagenfurtu protiv WAC-a (0:3). Naravno, na tom popisu treba istaknuti i Iyayija Atiemwena, tri važna poteza idu njemu na dušu.

Pobjednički gol protiv WAC-a, pa onaj za trijumf u Krasnodaru i asistencija Oršiću za 2:0 protiv Tottenhama vjerojatno su više nego što je i sam očekivao od sezone.

Tko bi mogao biti junak u Villarrealu? Nema problema da to opet bude netko od već dokazanih heroja, premda, u zadnje vrijeme često prizivamo Luku Ivanušeca. Igra dobro, nedostaje mu samo pogodak.

Naravno, neće se nitko buniti da junak bude, recimo, Lauritsen, da zabije glavom nakon kornera. I njegov gol dugo čekamo, možda je baš sad pravi trenutak.

Linker
16. travanj 2024 10:41