Bruno Fernandes u suzama
 KACPER PEMPEL Afp
KRAJ PREPUN EMOCIJA

FOTO: Čudesne scene slavlja i tuge! Zvijezda Uniteda slomljena u suzama, trener rekorder letio ‘u nebo‘

Slavni Bask završio je na rukama svojih igrača, bacali su ga kao lutku u velikom slavlju...
Piše: SN, HinaObjavljeno: 27. svibanj 2021. 00:45

Nogometaši Villarreala pobjednici su ovosezonskog izdanja Europske lige nakon što su u dramatičnom finalu u Gdanjsku svladali Manchester United s 12:11 (1-0, 1-1, 1-1) nakon boljeg izvođenja 11-eraca.

Villarreal je poveo golom Gerarda Morena (29), a poravnao je Edinson Cavani (55).

Španjolski je predstavnik jednu od svojih rijetkih prilika iskoristio u 29. minuti kada je Dani Parejo ubacio s lijeve strane, a Moreno izbjegao pozornosti Lindelofa i iz blizine svladao De Geu.

Manchester United je dominirao većim dijelom utakmice, no samo je Cavani u 55. minuti uspio poslati loptu iza leđa Rullija i to uz priličnu dozu sreće jer je u gužvi u kaznenom prostoru Villarreala uspio skrenuti loptu i prevariti vratara koji se već bacio u namjeri da zaustavi udarac s distance.

image
JANEK SKARZYNSKI Afp

Prilikom izvođenja 11-erca 21 od 22 izvođača bili su sigurni, a onda je udarac vratara Manchester Uniteda Davida De Gee obranio Rulli i tako postao junak Villarreala.

image
MAJA HITIJ Afp

Za Villarreal, koji je u četvrtfinalu izbacio zagrebački Dinamo, ovo je prvi trofej u 98-godišnjoj klupskoj povijesti, no za trenera Unaia Emeryja ovo je četvrti, rekordni put da je osvojio Europa ligu. Osvojio je tri uzastopne Europske lige sa Sevillom od 2014. do 2016., a sada to po prvi put napravio i s Villarrealom i prestigao i legendarnog Giovannija Trappatonija koji je skupio tri titule Kupa UEFA-e.

To je na zanimljiv način nakon susreta prokometnirao bivši igrač Crvenih vragova Owen Hargreaves.

image
KACPER PEMPEL Afp

"Došli smo do toga da bi trofej mogao biti nazvan po Unaiju Emeryju. Koliko ga je samo puta osvojio! Vidjeli smo nekoliko sjajnih penala. Neki od igrača možda i nisu htjeli pucati, ali su morali".

image
ALEKSANDRA SZMIGIEL Afp

Čudesne scene slavlja i tuge vidjeli smo u Gdanjsku nakon što je zavšrila nogometna drama nad dramama od čak 175 minuta. Slavni Bask završio je na rukama svojih igrača, bacali su ga kao lutku u velikom slavlju, dok je na drugoj strani zavladao očaj. Slika slomljenog Brune Fernandesa obišla je Europu, a suze nisu skrivali ni drugi igrači Manchester Uniteda koji je, pak, ostao na jednoj osvojenoj Europskoj ligi iz 2017. godine, a to mu je ujedno i posljednji osvojeni trofej.

image
KACPER PEMPEL Afp

image
Alex Telles
ALEKSANDRA SZMIGIEL Afp

image
Edinson Cavani
ALEKSANDRA SZMIGIEL Afp

image
Fred
ALEKSANDRA SZMIGIEL Afp

image
ADAM WARZAWA Afp

"United se ove sezone oslanjao na pojedince koji su donosili prevagu u utakmicama. Danas im to baš i nije prolazilo. U posljednjoj trećini nisu dovoljno riskirali. Mašta i kreativnost su nedostajali", ocijenio je za BT Sport nekadašnji branič Manchestera Rio Ferdinand.

image
ADAM WARZAWA Afp


"Osjećaj je sjajan. Bilo je ovo teško natjecanje i znali smo da neće biti lako protiv momčadi poput Manchester Uniteda. Kada odete do samoga kraja, onda pobjednik uzima sve. Pritiskali su nas i morali dati sve od sebe da dođemo do ovog rezultata. Izvođenje jedanaesteraca je uvijek lutrija. Stvarno smo sretni zbog ovog trofeja. Pokušat ćemo to proslaviti jer se radio o ogromnoj stvari za naš klub i sve nas", izjavio je nakon utakmice Francis Coquelin, veznjak Villarreala.

image
MAJA HITIJ Afp

image
ALEKSANDRA SZMIGIEL Afp

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer tugovao je u tišini sa svojim igračima.

"Svlačionica je tiha, razočarana. Ovo je nogomet - ponekad je presudan jedan udarac. Okusili smo taj osjećaj i moramo se pobrinuti da se to više nikad ne dogodi. Nismo se pojavili, nismo igrali onoliko dobro koliko možemo. Dobro smo krenuli, ali oni su zabili gol iz jedinog udarca u okvir... Pokušavali smo, pritiskali, zabili, ali nakon toga više nismo mogli kontrolirati igru. Oni su nam to otežali. Dobro su se branili i zatvarali prostor. Nismo stvorili dovoljno prilika. Moramo se vratiti sljedeće godine i pobrinuti se da napredujemo", rekao je trener Uniteda.

Pitali su norveškog stručnjaka potom može li ovo nazvati uspješnom sezonom:

"Ne. Moramo postati bolji. Došli smo do finala, ali moramo i pobjeđivati u njima. Vrijeme je da analiziramo čitavu sezonu."

Linker
19. svibanj 2024 04:53