Slavlje dinamovaca u Genku, hoće li se ponoviti i u Zagrebu?

 BELGA/DDP USA/PROFIMEDIA Belga/ddp Usa/profimedia
NOVI UDARAC

Genk u ozbiljnoj krizi: Na Maksimir dolaze nakon što su opet izgubili, ovaj put od zadnjeg u ligi!

Za pobjednike je cijelu utakmicu odigrao i hrvatski stoper koji je u veljači tamo stigao iz Hajduka
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2021. 23:40

Kriza rezultata kod belgijskog prvoligaša Genka, sljedećeg Dinamovog suparnika u Europskoj ligi, nastavljena je i u nedjelju, kad je momčad pod vodstvom Nizozemca Johna van den Broma poražena sa 2-0 (1-0) na gostovanju u Antwerpenu kod Beerschota, zadnje momčadi na ljestvici Jupiler Pro lige.

Već u 4. minuti je Škot Lawrence Shankland zatresao mrežu Genka za vodstvo domaće momčadi, a pobjedu je potvrdio ekvadorski reprezentativac Moises Caicedo u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice. Za Beerschot je cijelu utakmicu na poziciji stopera odigrao mladi hrvatski reprezentativac 21-godišnji Stipe Radić, koji je u Antwerpen stigao u veljači ove godine iz splitskog Hajduka.

Beerschot je drugom pobjedom u sezoni došao do devet bodova, ali se nije pomaknuo sa začelja ljestvice. Za predzadnjim Cercle Bruggeom zaostaje jedan bod. Genk je sa 21 bodom u skupini od pet klubova sa tolikim bodovnim učinkom i nalazi se na osmoj poziciji. Vodeći Royale Union ima 34 boda.

Genku je ovo četvrti poraz u posljednjih šest prvenstvenih nastupa u kojima su osvojili samo četiri od maksimalnih 18 bodova. Dvoboj Genka i Dinama na rasporedu je u četvrtak, 25. studenoga, a utakmica na Maksimiru će započeti u 18.45 sati. U slučaju pobjede Dinamo će osigurati najmanje drugo mjesto u skupini H i plasman u nokaut fazu natjecanja u Europskoj ligi.

Linker
23. travanj 2024 15:19