Dinamo dočekuje Genk koji dolazi poljuljan novim porazom

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UPISALI I ŠESTI PORAZ

Genk uoči dolaska u Zagreb izgubio od zadnjeg na tablici, ali trener je zadovoljan: ‘Dobro smo igrali‘

Dinamov idući suparnik je izgubio 2:0 od slabašnog Beerschota uoči važne utakmice na Maksimiru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2021. 13:14

Genk je u nedjeljnoj utakmici 15. kola belgijske Jupiler Pro League poražen s 2:0 na gostovanju kod Beerschota. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Shanklanda, a konačni je rezultat postavio Caicedo u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Sljedeći suparnik Dinama u Europskoj ligi imao je čak 73 % posjeda lopte i više udaraca, no na kraju je upisao već šesti prvenstveni poraz te je na ljestvici tek osmi s 21 bodom. U posljednjih pet ligaških nastupa Genk ima tek jednu pobjedu, a za vodećim Royale Unionom zaostaje čak 13 bodova.

Unatoč porazu u Antwerpenu, trener John van den Brom nije bio potpuno nezadovoljan jer je uočio i dosta pozitivnih stvari.

"Čak i nakon ovog poraza ja sam i dalje zadovoljan prikazanom igrom, naravno ne i rezultatom. Cijelo vrijeme nastojali smo igrati nogomet, imali smo 85 minuta da nadoknadimo zaostatak. Uputili smo 18 udaraca, bilo je puno prilika za pogodak kojeg smo zaslužili. Ipak, nismo uspjeli jer naš zadnji pas nije bio dovoljno dobar, nismo realizirali naše šanse, a ispred nas je bio i dobar vratar", komentirao je trener Genka.

Njegova momčad u Zagreb dolazi s dva boda zaostatka za Dinamom te bi u slučaju poraza izgubila šanse za prolaz skupine, dok bi Modri pobjedom osigurali europsko proljeće. Nakon poraza u prvenstvu, navijači su optužili igrače za izostanak ‘krvi, znoja i suza‘, no Van den Brom se nije složio s takvom recenzijom svojih izabranika.

Razgovori trenera s navijačima nakon utakmice nisu previše rašireni ni uobičajeni u nogometnom svijetu, ali postoje i iznimke. Jednu je napravio upravo trener Genka koji je u nedjelju pred navijačima stao u zaštitu svojih igrača.

"Nakon utakmice s Cercle Bruggeom mogao sam svoje igrače kriviti za sve, ali to sada nije slučaj. Pokazali smo mnoge lijepe stvari, samo nismo pobijedili. Uvijek sam sretan zbog podrške, mislim da imamo krasne i fanatične navijače. Oni su optužili igrače za nedostatak volje i karaktera, ali smatram da to nije bio slučaj u ovoj utakmici u kojoj smo stvorili tako puno prilika. Jednostavno moramo svi skupa proći kroz ovo što se događa, okrenut će se i na našu stranu", nada se trener Genka.

Linker
20. travanj 2024 11:21