Mirta Šurjak i Mijo Caktaš
 SCREENSHOT
PRVE REAKCIJE

Hajdukov junak: ‘Uvukla se neka panika, srećom nisu nas kaznili‘ Trener Renove: ‘Zaslužili smo pogodak!‘

Bijeli se u Split vraćaju s mislima o sljedećem europskom protivniku nakon pobjede protiv Renove.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2020. 17:50

Pogodak Mije Caktaša bio je dovoljan za Hajdukovo slavlje protiv Renove u Skoplju. Bio je to njegov 10. pogodak za Hajduk u europskim natjecanjima i posebno važan jer je donio plasman u 3. pretkolo.

- Prije svega, gode takve informacije. Najbitnije je da smo pobjedili. Dobro smo ušli u utakmicu, zabili na početku i mogli smo iskoristiti još neke šanse. Bilo je jako dobrih prilika. Kad ne zabiješ te šanse uvuče se neka panika. Nije se potvrdilo pravilo da će nam zabiti i kazniti nas, srećom...

Renova jest pritiskala, moglo je biti i rezultatski drugačije na kraju, ali Hajduk je ipak prošao u 3. pretkolo gdje ga čeka bolji iz dvoboja azerbajdžanskog Nefčija i turskog Galatasarayja.

- To je najbitnije. Znali smo da smo kvalitetniji, ali to je trebalo pokazati na terenu. Šteta je, kažem, što sve nismo riješili puno ranije - dodao je strijelac jedinog pogotka iz 4. minute dvoboja u Skoplju.

Bujar Islami, trener Renove bio je iskren rekavši da su njegovi momci zaslužili pogodak s obzirom na promašene zicere u završnici utakmice.

- Psihički je jako velikog traga ostavio taj naš primljeni pogodak. Imali smo posjed u drugom dijelu, dobrih prilika, ali na kraju ih nismo iskoristili. Odigrali smo dobro, taktički smo bili u redu u nastavku, ali Hajduk je bio sjajan u prvom dijelu. Kako je vrijeme tada odmicalo, malo smo se stabilizirali i po meni zaslužili dati jedan pogodak... No, teško je izvući dobar rezultat ako ne daš gol..

Mario Vušković podvukao je da je dvoboj u Skoplju bio vrlo težak.

- Teška utakmica, jako teško vrijeme. Ušli smo na najbolji mogući način. Zaredali smo onda s pogreškama, onda smo se ne znam zašto uvukli u našu polovicu. Idemo se regenerirati, ali važno je da smo prošli dalje. Nije bilo lagano, čestitam Renovi, dali su sve od sebe. Oni nisu imali što izgubiti, moramo ovo analizirati, okrenuti se daljnjim nastupima.

Linker
11. travanj 2024 00:33