Foto: Jakov Prkic / Cropix
'MOŽDA JE OVO GOL SEZONE'

HAJDUKOV KAPETAN U SUZAMA NAPUSTIO IGRALIŠTE, SAID SE ISPRIČAO, A CARRILLO PORUČIO 'Svađa oko jedanaesterca bila je glupa...zaslužili smo više'

Everton je rezultatom 1:1 prošao dalje u dvomeču protiv Hajduka (3:1 ukupno), a treneri dviju ekipa dali su izjave na pressici poslije utakmice u Poljudu.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 01:39

Ronald Koeman nije skrivao sreću što je Everton ostvario plasmana u Europa ligu, a posebno je apostrofirao jedan detalj, pogodak Sigurdssona.

- Moraš biti jako pametan da vidiš takvu mogućnost, a kamo li da postigneš pogodak. Rekako sam mu na kraju ztakmice "nije to loš pogodak", ha, ha.... Možda je ovo gol sezone iako smo tek krenuli pred dva-tri tjedna. Utakmica ? U prvom dijelu smo kontrolirali igru, iako nismo puno toga kreirali. Pogodak Hajduka nas je malo poremetio, ali zgoditak Sigurdssona je vratio sigurnost našoj momčadi. Pickford ? Potvrdilo se još jednom da smo pravilno odlučili kada smo ga uzeli. Je, puno je novca, ali pravi igrači danas koštaju. Velika je budućnost Pickford za Everton, ali i za englesku reprezentaciju. Atmosfera ? Veliki test za naše mlade igrače. Vidjeli ste da nije bilo lako Lookmanu u prvom dijelu. Ali, plasirali smo se u Europu, i to je plus za naše mlade igrače. Želio sam biti dio Europe ove sezone i sretan sam što smo svi zajedno uspjeli. Everton je u dvije utakmice je bio bolja momčad, zaslužili smo povratk u Europu. Chelsea ? Ne znam jesmo li zadržali svježinu za nedjelju. Moramo još i putovati. Ali, početak je sezone, a imamo mi i kadar - poručio je Ronald Koeman, trener Evertona.

Oglasio se i Hajdukov trener Joan Carrillo:

- Zaslužili smo više u ovoj utakmici. Svađa oko jedanaesterca bila je glupa, naš dogovor je bio da šutira onaj tko se osjeća bolje, ovaj put je to bio Said, drugi put možda Erceg. Mi smo primili taj gol nesretno, mislim da kad bi se tako šutiralo 200 puta, možda bi jednom lopta ušla u mrežu.

Kapetan Zoran Nižić u suzama je napustio igralište, ovo je vrlo vjerojatno njegov oproštaj od Hajduka, pitanje je samo gdje će otići (Goztepe, Sampdoria). Pred novinare je prvi stao strijelac Josip Radošević:



- Ušli smo čiste glave, znali smo što moramo napraviti, stiskali smo ih cijelo vrijeme i kao plod te igre došao je moj pogodak. U svlačionici smo se dogovorili da nastavimo na isti način, ali presjekao nas je taj gol Sigurdssona, da još sto puta puca ne bi tako pogodio. Nije nam dugo trebalo da se oporavimo, imali smo penala i prilike, šteta što nismo pobijedili.

Said se pak ispričao za promašeni jedanaesterac: "Žao mi je, ispričavam se navijačima zbog jedne loše reakcije nakon što sam promašio penal, dogodi se. Žao mi je i što smo ispali. Kod penala sam htio najbolje, i zbog toga se ispričavam navijačima i suigračima".

Linker
16. travanj 2024 07:21