Josip Radošević
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
PRAVI SPOJ

Hrvat koji je igrao i za Rijeku i Napoli: ‘Nisu mi dali šansu, ali oni mogu osvojiti Europsku ligu!‘

Vezni igrač koji ima i jedan nastup za Vatrene prokomentirao je današnji susret na Rujevici.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. studeni 2020. 15:00

Josip Radošević je čovjek koji najbolje od bilo koga povezuje Napoli i Rijeku. Iz Hajduka je 2013. godine otišao u taj talijanski klub gdje je pod ugovorom bio tri sezone. Od toga je onu 2015./2016. proveo na posudbi u Rujevici. Danas je Radošević, na čijem je kontu jedan nastup za Vatrene i to protiv Belgije u Bruxellesu kad je imao 18 godina, igrač danskog Bröndbyja. Njegov dres nosi od 2018. godine.

- Zadovoljan sam. Krenuli smo u sezonu s četiri pobjede, ali potom su došla tri poraza, s te strane bi moglo biti bolje - kazao nam je Splićanin, kojeg smo pitali kako je Dalmatincu na sjeveru Europe?

- Lijepo. Ima i ovdje mora, a država je uredna i jako sređena.

Kako gleda na dvoboj Rijeka - Napoli?

- Igrao sam za oba ta kluba i cijenim ih. I Rijeku i Napoli. Što se tiče odnosa snaga Napoli je puno veći od Rijeke. Nogomet je sport u kojem su moguća iznenađenja, vjerujem da će biti dobra utakmica. Rijekina je prednost domaći stadion, ali mislim da će Napoli pobijediti.

Sve ima svoje razloge

Bili ste suigrač s nekoliko aktualnih asova momčadi koju vodi Gennaro Gattuso.

- Sa mnom su u momčadi bili Insigne, Mertens i Koulibaly, koji su i ovog časa glavne vedete. Dosta se momčadi i promijenilo od tada. Napoli je veliki klub koji ulaže dosta novca, dovodi puno kvalitetnih igrača. Jako sam bio zadovoljan što sam imao priliku zaigrati u takvom klubu. Stigao sam kao mlad nogometaš, vrlo je teško nametnuti se, ali danas kad sve zbrojim vidim da je sve u životu imalo neke svoje razloge.

Je li vam žao što niste ostavili dublji trag podno Vezuva?

- Žao mi je, ali nisam dobio šansu. Mislim da sam je zaslužio. U jednu ruku mi je i drago što sam otišao daje. Ako to nije bilo ono što je trebalo biti, logično je da sam napravio sljedeći korak. Sretan sam što sam bio dio Napolija, a na neke stvari ne bih se vraćao.

Može li se ovaj Napoli boriti čak i za osvajanje Europske lige?

- Naravno. Radi se o jako dobroj momčadi. Imaju dvadesetak vrsnih igrača, zato mogu gurati na tri fronte svake sezone. Veliki su im izgledi da stignu do same završnice.

Rijeka je do skupine došla baš u Danskoj, svladala je Kopenhagen. I s njezinim ste nekim igračima dijelili svlačionicu.

- Jesam, znam Andrijaševića, Prskala, Nevistića, Tomečaka, koji je tada također igrao… Imaju kvalitetnu momčad, velika je stvar što su prošli Kopenhagen i ušli u fazu natjecanja po skupinama, a sve drugo što naprave bit će bonus. Izvrstan bi uspjeh bio ako bi bilo kome uzeli jedan bod, kamoli tri. Iako oni sigurno u svakoj utakmici idu na pobjedu - zaključio je Radošević.

Brojke pokazuju da je za Rijeku odigrao 40 utakmica, dao dva gola i dodao četiri asistencije. Za Napoli je imao 16 nastupa i tri pogotka.

Linker
12. travanj 2024 17:30