JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/zuma Press/profimedia
HVALOSPJEVI NE PRESTAJU

‘Hrvate nije briga što piše na osobnoj iskaznici, tip u trenirci i polo majici očitao je lekciju velikanu‘

Španjolci pišu da je naš veznjak odličje jednostavnosti nogometne igre
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. lipanj 2023. 19:27

Bila je to šahovska partija i igra živaca prije nego sadržajna i besprijekorna krasotica, ali ništa drugo nije se ni očekivalo u finalu Europske lige, u kojem se ponovo obistinio nepisani zakon. Sevilla je nakon penala bacila Romu u očaj, podigla sedmi trofej drugorazrednog klupskog natjecanja Europe, a španjolska, ali i talijanska kritika, dva imena posebno ističe - Ivana Rakitića i Josea Luisa Mendilibara.

"Rakitić je odličje jednostavnosti nogometne igre. Inteligentna kretnja i raznovrsni potezi potpisali su sedmu krunu Seville, a ovaj veznjak ključni je sastojak pobjedničkog recepta", stoji u osvrtu madridskog lista Marca, koja se između redaka očito prisjetila i Luke Modrića, pa je uz dodatak na igru 35-godišnjeg Rakitića stajalo i da "Hrvate nije briga što im piše na osobnoj iskaznici".

image
ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/Pa Images/Profimedia

Pozitivne reakcije ostavili su i kritičari s Mundo Deportiva, s pohvalom Rakitiću što je igrao "do posljednjeg daha", ali i sa zamjerkom da je u nekim trenucima previše riskirao, što je indirektno utjecalo na prvi gol Rome. Ipak, glavni heroj Seville ne nalazi se na terenu, već na trenerskoj stolici.

"Čudotvorac Mendilibar prije tri mjeseca bio je nezaposlen, potom preuzeo momčad u ruševinama. Tip u trenirci i polo majici očitao je lekciju Mourinhu", složno su ustvrdili vodeći španjolski mediji s i više nego jasnim zaključkom da baskijski stručnjak zaslužuje obnovu ugovora, iako je od samog početka plan da vodi Sevillu samo do kraja sezone.

Jutro nakon gorke večeri u Budimpešti, u Italiji se raspravlja o budućnost Josea Mourinha. La Gazzetta dello Sport ne krivi Portugalca za poraz, mišljenja je da "Sevilla nije bila superiorna te da je utakmica išla u najboljem mogućem smjeru", a u prvom poluvremenu "Roma je uspostavila nadmoć, izuzevši dobre Rakitićeve trenutke". Oduševio ih je Paolo Dybala, strijelac prvog pogotka koji je "osvijetlio scenu iako se tek oporavio od ozljede". Talijanski list navodi da Mourinho želi ostati u klubu, no samo pod uvjetom novih pojačanja.

Linker
16. travanj 2024 08:58