Hajduk slavlje
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
SN ANKETA

HRVATSKA STRUKA TVRDI DA PIŠEMO POVIJEST Hajduk, Rijeka i Lokomotiva, ma svi mogu do playoffa!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 00:16

Hajduk, Rijeka i Lokomotiva pikiraju play-off Europske lige, Splićani s već gotovo odrađenim poslom, ostala dva u totalnoj neizvjesnosti. O šansama naših ekipa za SN govore Nino Bule, koji je igrao u sva tri kluba, negdašnji šef struke Hajduka Zoran Vulić te trener Osijeka i bivši igrač Rijeke Zoran Zekić.

- U prvoj utakmici Lokomotiva je, čini mi se, ušla s prevelikim respektom prema Vorskli, koja na mene nije ostavila dojam. Ukrajinci su dobra momčad, no Lokomotiva će na gostovanju igrati u zatvorenijoj varijanti i nastojati iskoristiti brzinu Grezde, Fiolića i Cekicija. Oni mogu ugroziti svakog protivnika. Vidjelo se da su se u stanju nositi i s ekipama koje imaju bolji status od njih. Ako moram prognozirati, Lokomotiva - kazao je Bule, pa o Rijeci nastavio:

- Rijeka je naišla na tvrdog protivnika koji ih je u Turskoj možda malo i podcijenio. Treba ići hrabro i zabiti gol, domaći teren im je prednost, podrška s tribina neće izostati i to treba iskoristiti.

Hajduk? Riješeno!

Hajduk?

- To je riješeno. Bijeli će imati 12. igrača, tih 3:0 ne smije zavarati, tamo im je sve polazilo za nogom, ali preokret ne očekujem. Drago mi je što su sva tri kluba u kojima sam igrao demonstrirala da hrvatski nogomet ima kvalitetu i protiv razvikanijih protivnika.

Koliko je Franck Ohandza zaista dobar?

- Gledao sam ga još u Sesvetama te i dalje postoji upitnik oko njegova koljena. No on odlučuje utakmice, pomaže ekipi jer zna zadržati loptu, kad dođe u optimalnu formu, i ako ga ozljede zaobiđu, bit će stožerni igrač Hajduka.

Zoran Vulić ne sumnja u Majstora s mora:

- Za mene je Hajduk već prošao, pred njima je 90 minuta, mislim kontroliranih i nikad mirnijih. Trebalo bi se dogoditi pravo čudo da ne odu u zadnju fazu kvalifikacija. Jednostavno su bolji.

Je li Pušnik trener, a Ohandza napadač koji mogu uvesti Bijele u skupinu?

- Volio bih da im tako ide do kraja. Pušnik je dobio zadnje tri utakmice, svakome su zabili, nisu primili gol, ne vidim razlog zašto mu ne vjerovati. Svi će govoriti da to nije bogznakakva igra, no rezultat je taj koji govori da svi zajedno trebamo stati na stranu Pušnika. Ohandza je rasan igrač, jer kad zabijete četiri pogotka u četiri susreta, tu više nema govora o sreći. Da nije imao problema s ozljedama, mogao je igrati u Španjolskoj ili Engleskoj. Ali nikad nije kasno. Najvažnije je da bude zdrav, s njim i bez njega nije isto.

Zabije li Rijeka, to je to

Rijeka?

- Ima tradiciju da zna igrati ovakve utakmice. Oslabljena je u odnosu na prošlu godinu, međutim ima stabilnost. Kome oni daju gol, taj će teško izjednačiti. Ako zatresu mrežu, ići će dalje. Iako po meni imaju najkvalitetnijeg suparnika.

Lokomotiva?

- Njima će biti najteže zato što traže prolaz na strani, a nisu iskusna ekipa s velikim brojem utakmica u Europi. Vidjeli smo da je Oleksandrija dobila Vorsklu 3:2, Lokosi mogu igrati s njima. Ma, proći će sva tri.

Zoran Zekić dobro je snimio Rijeku, igrao je protiv nje u nedjelju:

- Bit će im jako teško s Istanbul Basaksehirom jer Turci su još puno bolja momčad nego što su se pokazali u prvoj utakmici. Rijeka se istrošila i u susretu s nama, i u Istanbulu, i na putovanjima. Mislim da se Rijeka neće previše otvarati, jer ako dobiješ jedan gol, teško ga je nadoknaditi.

Može li Hajduk izboriti Europsku ligu?

Nema šanse

Da, vrijeme je za jednu europsku jesen

Možda bude dugo 0:0 pa kome se posreći?

- Moglo bi to biti taktičko nadmudrivanje, a Rijeka izgleda ozbiljno. Igra doma, ne sumnjam da će se pametno postaviti, dajem im prednost 60:40. Sreća što Turci nisu još u prvenstvu.

Vorskla je otišla sa 0:0 iz Maksimira.

- Situacija u ukrajinskom nogometu nije bajna, Lokomotiva ima mladost i činjenicu da nema što izgubiti, može biti neopterećena i dobre su joj šanse.

Hajduk nema dvojbe o prolazu?

- Ne, ne bi smjelo biti upitno hoće li dalje, a podrška s tribina je dodatna prednost od 20-30 posto. Taj rezultat 3:0 iz prvog susreta nije sasvim realan, bitno je samo da ne budu neozbiljni. Nemaju što srljati.

Ohandza radi razliku

Je li Ohandza prevaga koja može Hajduk voditi do prolaza i kasnije protiv jačeg rivala?

- U ovakvom izdanju kakav je sada, to je top napadač kakvog dugo nisam vidio u Hrvatskoj. On je sve što bi trener htio, može zadržati loptu, time daje ekipi da predahne, toliko je energetski jak, pokazuje se stalno veznim igračima, uvijek imaš njega kao rješenje prema naprijed. Za samopouzdanje momčadi znači puno. Može zabiti gol bilo kome, cijeloj ekipi je lakše s takvim napadačem, velika je stvar kad zna da ako odradi sve otraga, netko će se pojaviti i zabiti gol. Protiv bilo kojeg protivnika bit će prevaga, općenito je jedan od rijetkih igrača u hrvatskoj ligi koji prave razliku, poput Bezjaka, Gavranovića, Radonjića, Soudanija, Fernandesa...

Linker
09. svibanj 2024 23:19