Igor Bišćan
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

IGOR BIŠĆAN POGODIO JE BAŠ SVE! TRENER RIJEKE ZADOVOLJAN NAKON RUŠENJA ŠKOTA 'Bio bih ponosan i da nismo pobijedili!'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 09. kolovoz 2019. 00:38

Hrvatski doprvak sjajno je odradio prvu utakmicu kvalifikacija pobijedivši na svojoj Rujevici škotski Aberdeen s 2-0 i stekli veliku prednost pred uzvrat. Bila je to i mala "osveta" Riječana jer je Aberdeen izbacio Rijeku iz Europe prije četiri godine,kada je u Rijeci bilo čak 3-0 za Aberdeen, a u Škotskoj je bilo 2-2. U tvrdom dvoboju gotovo bez prilika Rijeka je iskoristila dvije neopreznosti Škota, koji su u Rijeku došli bez napadačkih ambicija.

Capan izbori 11-erac, Murić uđe s klupe i smjesti golčinu u malu mrežicu, obrana drži Cosgrovea u džepu… Igor Bišćan pogodio je – baš sve! Teško može bolje od 2:0 kod kuće prije uzvrata, zar ne?

- Igrači su ispunili sve što smo tražili, bili smo bolji u svim segmentima, čak i u nekim u kojima su oni trebali biti bolji. Bio bih ponosan na njih i da nismo pobijedili! Ostajem pri svom mišljenju da je Aberdeen izuzetno težak i zahtjevan protivnik, daj Bože da se varam, ali vidjet ćete u Škotskoj… Capan i Acosty odradili su sve zadatke zbog kojih su bili na terenu, a Murić je ušao da dokrajči protivnika. Tomečak je osjetio list, nadam se da nije ništa ozbiljno. Stoperi? Odigrali su fenomenalnu utakmicu… Nekad mogu biti bolji, nekad lošiji, ali to su karakterni dečki i uvijek moraju dati sve od sebe, odigrali su bez greške protiv Aberdeena.

Derek McInnes bio je kratak, sve je bilo viđeno na travnjaku.

- Nije dobar rezultat uoči uzvrata, ali na našem travnjaku ćemo dati sve od sebe da preokrenemo rezultat.

Linker
02. svibanj 2024 17:09