Josip Šutalo protiv Rapida
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
IGRAČ ZA PRVIH 11

Impresivna statistika dečka zbog kojeg će iskusni Dinamov stranac vrlo vjerojatno preseliti na klupu!

Ove sezone odigrao je osam cijelih utakmica plus jedno poluvrijeme, skoro sve besprijekorno!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. studeni 2021. 20:41

Sprema li Damir Krznar Rapidu isti, ili barem sličan sastav, kao što je izveo na teren protiv Gorice? To je, možda, neka logika, Dinamo je odigrao dobru utakmicu i rutinski slavio, bez stresa, više od toga i teže je zaključiti s obzirom na magluštinu koja se nadvila na travnjak. Naravno, teško je očekivati istih svih 11 igrača, ali većinu startera logično je postaviti u momčad.

Vjerojatno će Ristovski dobiti priliku pred Moharramijem, hoće li zaigrati Gojak ili će tu možda Bulat, ili Franjić, pa na lijevu stranu Leovac? To su te neke dvojbe koje se nameću. Naravno, treba vidjeti i što će biti s Franjićem koji je izišao iz igre zbog ozljede mišića. Navodno, nije ništa ozbiljno i on bi trebao biti na raspolaganju, ali s konačnom odlukom još malo pričekajmo.

No, od svih tih imena i mogućih promjena najviše intrigira jedan mladić. Naime, Josip Šutalo ove je sezone iskočio u prvi plan, a malo-pomalo postao i ravnopravni kandidat za prvih 11. Recimo, pogledajmo ovaj podatak. U HNL-u je Šutalo odigrao ove sezone sedam utakmica, u pet je bio starter, zabio je jedan pogodak. U Europi je odigrao utakmicu i pol, protiv West Hama čitav susret, u Beču poluvrijeme. A u svim tim utakmicama dok je Šutalo bio na travnjaku Dinamu je zabio samo West Ham!

Za jedan gol je bio i sam kriv, ali mladom igraču takvu grešku ne treba zamjeriti... U Beču i u Rijeci ušao je na poluvremenu i Dinamova se zadnja linija smirila, konsolidirala. Na Rujevici je izborio i kazneni udarac. U Velikoj Gorici je, pak, ispucao dugu loptu, koju je prihvatio Andrić i zabio za 2:0. Opet magla, teško je reći je li Šutalo baš tako zamišljao to dodavanje/ispucavanje, ali kad se sve ovo stavi na papir jasno je da je Šutalo u sjajnoj formi, u svim je utakmicama, osim tog trenutka nepažnje protiv 'hammersa', odlično odradio posao.

image
Rasmus Lauritsen u sredini
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Jesu li to dovoljne reference da Šutalo u četvrtak bude u prvih 11 protiv Rapida? Krznar mu sve više vjeruje, o njemu se svi pohvalno izražavaju, a po svemu se čini da je istisnuo Danca Lauritsena iz prvih 11. Jedino, Lauritsen je iskusniji, ali, ni tu Šutalo više nije 'klinac'. Ima 22 godine, sad već nekoliko ozbiljnih partija iza sebe, djeluje sigurno i svaku je priliku dosad apsolutno iskoristio.

Vidjet ćemo kako razmišlja Krznar, koji ima na raspolaganju i Dinu Perića, strijelca za bod protiv Istre, koji se dobro vratio nakon ozljede. Theophile-Catherine, čini nam se, ipak ostaje prvi izbor, a uz njega najviše izgleda za prvih 11 ima - Josip Šutalo.

Linker
01. svibanj 2024 23:47