SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
HRABRA NAJAVA

Ivanušec odgovorio na famu da Dinamo prima puno golova: ‘Ne bih se složio, pa 6 nam je dala Rijeka...‘

‘Bit ću kratak: da. Možemo ostvariti sve tri europske pobjede do kraja‘, kaže zvijezda Dinama.
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 19. listopad 2021. 17:03

Luka Ivanušec spreman je i odlučan u Beču potvrditi Genk, a onda u još dva dvoboja s Austrijancima i Belgijcima osigurati novo europsko proljeće. Ta vjera sigurno nije prazna, pogotovo kada ju potkrijepite argumentima, no njih će više od riječi nuditi travnjak...

- Puni smo samopouzdanja, ekipa vjeruje u trijumf.

Nema trauma s Rujevice...

- Nikakve. Znamo što smo učinili krivo, vratili smo se, i sada je ta utakmica iza nas, jer smo potpuno koncentrirani na Beč i ono što slijedi. Mi smo na Rujevici vjerovali u povratak, jer iako su bili bolji, mi smo na temelju saznanja da smo Dinamo, bili potpuno svjesni da je to zaostatak koju ova grupa ljudi može dostići, pa i preokrenuti. Vjerujemo u svoju kvalitetu, vjerujemo da smo kadri učiniti nešto što se doima nemogućim, kako s Rijekom, tako i protiv bilo koga.

Rapid kao Rijeka

OK, ali ne bi bilo dobro krenuti u Beču s takvim hendikepom...

- Čvrsto se nadam da nećemo Rapidu dati takav dar, sigurno moramo ući pažljivije nego na Rujevici, jer konačno, očekujemo sličnu utakmicu. Ne smijemo ponoviti te greške. Koje? Taktički smo malo krivo stajali, oni su imali puno mjesta u sredini, nismo bili blizu na drugoj lopti i jednostavno - njihovo povlačenje i igranje na polukontre i kontre, uz našu postavku, otvaralo im je mogućnosti koje su koristili. Pritom neko vrijeme nismo mogli pohvatati kako se i gdje otvaraju, i to nam je donijelo veliki minus. Na poluvremenu smo promijenili formaciju i sve je krenulo na bolje.

Očekujete sličan Rapid...

- Da, slično, vrlo slično Rijeci, koliko smo uočili na analizama, jako su dobri u polukontrama i kontrama, i tu ćemo morati biti iznimno pažljivi, moramo završavati zadnje dodavanje, da im time ne dajemo prostora za ono u čemu su jaki.

Jesu li Šerif i Rijeka, prije taktički sličnog Rapida, donijeli diplomu? Bila je to dobra škola...

- Svakako, vrijeme je da izvučemo pouku... Mislim da jesmo, evo već na Rujevici smo pokazali da se možemo izdići iz toga, i mislim da će to dobro izgledati u Beču.

Koliko dobro? Konkretno - biste li bili zadovoljni bodom?

- Ne bih.

Zašto?

- Odgovor je jednostavan: mi smo Dinamo, i mi u svaku utakmicu moramo krenuti prema pobjedi. Takve definicije stavljamo sebi u glavu, a imamo i ime u Europi, i to ime moramo opravdati, držati.

Znači li to da u tri ključne utakmice Europske lige - dvije s Rapidom i ona s Genkom kod kuće - očekujte svih devet bodova...

- Bit ću kratak: da. Možemo to ostvariti, a i sportski je očekivati, odnosno uvijek ići na pobjedu.

Velika podrška publike

Ovaj put bez prvog među jednakima, Arijana Ademija.

- Znamo koliko je bitan za ovu svlačionicu u svakom segmentu, da je igračina i lider, ali ima igrača koji ga jednostavno moraju zamijeniti. Situacija je takva kakva jest, i svatko tko bude igrao, mora naći način kako zamijeniti Ademija.

Jeste li zadovoljni kako igrate ove sezone, recimo, primili ste 19 golova u 21 utakmicu...

- Od toga šest od Rijeke, i onih tri sa Šerifom, dakle pola u tri utakmice... Ne bih se složio s vašom konstatacijom da je puno, jer prije Rijeke smo u osam utakmica primili tek dva.

A vi, kako se osjećate, eto, opet ste na krilnoj poziciji?

- Što je tu je, trener me tamo stavio, i kazao sam, ako me šef tamo stavi, odigrat ću desno krilo i nikad neću raditi nikakve probleme oko toga. Dapače, pokušat ću biti što bolji - poručio je Ivanušec, koji na bečkim tribinama očekuje veliku podršku.

Kaže, s njom će pobjeda biti bliže. Neka tako i bude.

Linker
26. travanj 2024 07:37