DAMIR KRAJAC/CROPIX
IZJAVE IGRAČA

Ivanušec: ‘Ovo nam je falilo protiv Hajduka!‘; Junak Oršić opisao kako je zabio golčinu za pamćenje

‘Kad nema nabijanja, kad igramo od noge do noge, onda tu i dobijamo samopouzdanje...‘
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2021. 23:25

Dinamov junak Mislav Oršić bio je nakon velike pobjede protiv West Hama usred Londona puno manje raspoložen nego na travnjaku. Modri su njegovim eurogolom prvi put u povijesti slavili na tlu Engleske u jednoj službenoj utakmici i izborli nokaut fazu Europske lige.

"Stvarno smo sretni s ovim rezultatom, baš nam je trebala ova pobjeda nakon malo lošijih rezultata u zadnje vrijeme. Moramo nastaviti ovako, to je bitno, i dobro se pripremiti za sljedeće utakmice kako bismo što bolje završili ovu sezonu".

A onda je na red došao gol, eurogol u trećoj minuti kojim je srušen West Ham.

"Ne znam što bi rekao i kako bih to opisao. Odlučio sam se u tom trenutku na udarac, dobro sam zahvatio loptu, ušla je i to je bilo to. Ovo nam je samo motivacija za dalje, sada moramo ovako nastaviti", zaključio je skromni Oršić.

Luka Ivanušec spomenuo je u prvoj reakciji nakon pobjede i utakmicu s Hajdukom, neugodni nedjeljni poraz na Maksmiiru od 2:0.

"Možemo biti jako zadovoljni, igrom i rezultatom. Prikazali smo jako dobru igru, i puno nam je zapravo značila ta analiza koju smo napravili nakon Hajduka. Analizirali smo naše greške i vidjela se ta promjena. Bili smo puno bolji, stvarali smo bolje akcije i možemo biti zadovoljni sa svime".

Dinamo je u prvom dijelu u jednom trenutku imao devet udaraca prema golu, od toga samo Ivanušec tri, a cijeli West Ham - jedan.

"Ma da. Pa bio nam je plan spustiti loptu na zemlju, to nam je falilo protiv Hajduka i u prijašnjim utakmicama. Da nema nabijanja, da igramo od noge do noge i onda tu dobijamo samopouzdanje i stvaramo puno više prilika. Mislim da će nam ova utakmica donijeti puno dobrog u nastavku sezone".

U ždrijebu koji će se održati u ponedjeljak Modrima prijeti osam jakih protivnika... "Pa dobro, ždbrijeb čekamo, i tko bude bude. Mi ćemo se pripremiti, bit ćemo spremni za sve".

Linker
01. svibanj 2024 12:54