Damir Krajac / Hanza Media
POZITIVNA NULA

IVKOVIĆ SKINUO KAPU LOKOSIMA 'Svi su mislili da ćemo izgubiti, svaka čast dečkima, riknuli su'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. srpanj 2016. 23:28

U prvom susretu 3. pretkola Europske lige Lokomotiva i Vorskla Poltava su pred 300-tinjak gledatelja na stadionu Maksimir odigrali bez pogodaka. Bila je to siromašna utakmica koja je igrana u otužnom ambijentu sablasno praznih tribina maksimirskog stadiona.

Prvu priliku Lokomotiva je imala u 43. minuti kada je Eros Grezda pucao ispod gostujućeg vratara, ali je njegov udarac gotovo na crti blokirao Ditiatijev. To je bilo i sve što smo vidjeli u prvih 45 minuta.

Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 50. minuti kada je Kobakhidze pucao preko gola. Novu opasnost pred ukrajinskim vratima vidjeli smo u 73. minuti kada je Ivanušec prošao svog čuvara, ušao u kazneni prostor, no lopta mu je malo pobjegla i Šust je obranio njegov udarac. U 88. minuti Bartolec je pokušao s ruba šesnaesterca, ali je pucao preko grede. U posljednji trenucima susreta gosti su imali sjajnu priliku, no Ditiatijev je pucao glavom preko gola.

Nakon utakmice trener Tomislav Ivković bio je zadovoljan rezultatom.

- Teška, iscrpljujuća utakmica protiv ozbiljnog suparnika. Vjerojatno je većina vas mislila da ćemo izgubiti, ali stvarno moram skinuti kapu svim igračima koji su igrali do zadnje kapi znoja i ostavili srce na terenu. Druga utakmica je u gostima, nova utakmica u kojoj imamo aktivan rezultat i sad se sve mijenja. U današnjem je nogometu sve moguće, samo treba silno raditi i silno vjerovati u uspjeh. Moramo se u uzvratu postaviti na isti način, s time da ćemo vjerojatno biti svježiji i spremniji nego sada budući da ću protiv Istre 1961 ću dati šansu drugim igračima i na njima je da priliku iskoriste. Vorskla ima šablonu i igru sličnu našoj Rijeci, zaslužuju respekt. Nije na kraju curilo u obrani, nego u fizičkoj pripremi igrača. Dečki su riknuli, pet-šest igrača bilo je s praznim baterijama - kazao je Ivković.

- Imali smo dvije zadaće, zabiti i ne primiti gol, jednu nismo ispunili, drugu jesmo. Nisam posve zadovoljan, mogli smo to napraviti i bolje. Naš je zadatak momcima vratiti snagu, u Poltavi će biti skroz drugačija utakmica. Nisam vidovnjak, ne mogu prognozirati što će biti u uzvratu. Jedino što mogu reći je da ćemo tražiti pobjedu. Lokomotiva nas ničim nije iznenadila, puni smo poštovanja prema njima, tako će i ostati, a Hrvatskoj bismo se htjeli zahvaliti na gostoprimstvu - govorio je nakon utakmice trener gostiju Vasil Sačko.

Linker
27. travanj 2024 22:07