HANS PUNZ Afp
PLAVI CENTARFOR

Iz kluba su uoči Rapida govorili da je s Brunom sve u redu, a onda se pročulo kako je uopće stigao u Beč!

Petkovićev potez nakon zamjene vrlo je loša poruka, jako štetna za momčad i cijeli klub...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2021. 20:40

- Petkovića sam mijenjao jer je udario loptu dvaput glavom i nakon toga više nije mogao igrati glavom, s obzirom na to da je još s Rujevice vukao taj problem s glavom.

Tako je Damir Krznar objasnio promjenu u 39. minuti, kad je izvadio svoju prvu napadačku perjanicu. Međutim, to nije bio kraj cijelog kolopleta čudnih situacija u priči oko Petkovića.

Prvo, zašto je Petković uopće i započeo susret, ako se moglo očekivati da će nakon prvog ili drugog udarca lopte glavom biti izvan stroja? Glava nije zadnja loža ili zglob, nije dovoljno "stisnuti zube", ako ne ide - onda ne ide.

Uostalom, iz kluba su prije neki dan rekli da je Petković dobro, da je zdrav, da nema nikakvih problema. A onda se pročuje da nije zadnjih dana trenirao punom snagom i da je u Beč stigao automobilom!? Zbog prevencije. I onda, sve što se odvijalo oko te zamjene, dalo je naslutiti da tu postoji neki veći problem od same glave.

Petković nije bio zadovoljan što je izišao, to se vidjelo izdaleka. Čak bi se reklo da je i ljutit! Krznara nije niti pogledao, a onda je otišao u svlačionicu da bi se potom vratio "u civilu" i takav, nonšalantno, sjeo na klupu. Vrlo loša poruka, jako štetna za momčad i klub. Što je time Petković htio reći, je li to vrsta nekog protesta?

Čak i da je u pitanju doista samo problem s ozljedom glave, u javnost je otišla loša slika i sve ove "kockice" mozaika dale su povod za razne interpretacije. Nakon svega, logično je pitanje postoji li ikakav dublji problem s Petkovićem?

Cijela je ta priča ispala vrlo zbunjujućom, a kako će se rasplesti vidjet ćemo u utakmicama koje slijede. Ima li doista nešto više od ozljede glave, pokazat će i Krznar svojim odabirom i Petković svojim ponašanjem i igrama. Je li samo glava, ili postoje i neki repovi?

Dinamo: Nije mogao pucati glavom, zato je zamijenjen

Iz Dinama su u petak poslali i službeni odgovor što se, zapravo, događalo s Petkovićem zadnjih dana.

- Bruno Petković nakon utakmice protiv Rijeke zbog slabijeg sluha na jedno uho obavio je pregled kod otorinolaringologa, a pregledom je isključeno bilo kakvo akutno stanje koje bi zahtijevalo mirovanje. Također je isključen i potres mozga. Prema odluci klupske liječničke službe napadač Dinama preventivno je putovao u Beč automobilom, kako bi se izbjegli bilo kakvi mogući zdravstveni problemi vezani za promjene tlaka zraka i putovanje avionom. Bruno prije utakmice Rapid-Dinamo nije imao vrtoglavicu ili slične tegobe, međutim za vrijeme utakmice nije mogao udarati loptu glavom i iz tog je razloga napravljena izmjena. Liječnička služba dalje prati stanje Brune Petkovića i sukladno tome bit će utvrđena njegova zdravstvena sposobnost za igru - stoji u odgovoru kluba.

Linker
20. travanj 2024 09:23