Kristijan Jakić je održao obećanje dano kapetanu Vatrenih

 HMB MEDIA Dppi Via Afp
KAKVA ČESTITKA

Jakić za SN otkrio tajnu: ‘Evo zašto mi je Luka baš to napisao nakon što smo srušili Barcelonu!‘

Vatreni je imao bitnu ulogu u Eintrachtovom rušenju Xavijeve momčadi na Nou Campu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2022. 15:37

To se zove senzacija! Ili ako se baš ne želite poslužiti tom definicijom, onda veliko, veliko iznenađenje. Eintracht iz Frankfurta je pobjedom na Camp Nou nad Barcelonom (3:2) u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici uhvatio polufinale Europske lige. Prva utakmica u Frankfurtu prošlog tjedna je završila 1:1.

Junak utakmice na Camp Nou bio je Filip Kostić s dva pogotka i jednom asistencijom, a vrlo dobru utakmicu odigrao je i hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić, koji je na terenu proveo cijeli susret i dobio žuti karton. Osim što je vrhunski radio na destrukciji igre Barcelone, osigurao je drugi gol Eintrachtu.

Ukrao je, naime, loptu Sergiu Busquetsu na sredini terena, uposlio Kostića, koji je asistirao Borri za 2:0, dogodilo se to u 36. minuti. Prošle sezone Jakić je igrao četvrtfinale Europske lige s Dinamom, tada je Villarreal bio previsoka prepreka, a sada je otišao korak više.

Mnogi su se na početku ove sezone pitali kako će se snaći u jednoj od najjačih liga na svijetu, njemačkoj Bundesligi. Međutim, trebalo mu je samo nekoliko utakmica da učvrsti svoje mjesto u udarnih jedanaest momčadi iz Frankfurta, a postao je i hrvatski reprezentativac.

Jakić je dan velikog trijumfa dao veliki intervju za Sportske novosti, kojeg možete pročitati u uskršnjem trobroju, a između ostalog je u njemu otkrio i tajnu poruke Luke Modrića.

Podsjetimo, kapetan Vatrenih mu je nakon utakmice na objavu u kojoj je Jakić slavio prolazak dalje, uz pohvale, napisao i da je "obećanje ispunjeno". Ta poruka veznjaka Reala je mnoge zaintrigirala.

"Pričao sam s Lukom Modrićem i u jednom trenutku mi kaže 'morate dobiti Barcelonu!' Ja mu kažem 'kapetane, obećavam da ćemo pobijediti!' I eto, ispunio sam obećanje. Kada nešto obećaš moraš ispuniti, zar ne? Zbog tog razloga mi je Luka poslao poruku 'obećanje ispunjeno'', otkrio je Jakić.

Linker
16. travanj 2024 11:11