GARETH COPLEY Afp
STATUS MU JE NEUPITAN

Jedan igrač mora ostati u Manchester Unitedu, a Dijamant je još jednom pokazao da je kao vino...

Legendarni Paul Scholes rekao je kako bi se Urugvajca moralo zadržati, a s tim se slažu i navijači.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 01. svibanj 2021. 08:08

Manchester United je na Old Traffordu u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige deklasirao Romu sa 6:2 i tako stigao na korak od plasmana u finale spomenutog natjecanja, koje će se sljedećeg mjeseca održati u poljskom Gdanjsku. Engleski velikan na odmor je nezasluženo otišao s pogotkom minusa, a potom su izabranici menadžera Olea Gunnara Solskjaera u nastavku utamice talijanskom predstavniku nakon briljantne predstave utrpali čak pet komada.

Ugovor uskoro istječe

Iako se ne jednom pokazalo da su u nogometu moguća svakakva iznenađenja i senzacije, u Rimu bi se moralo dogoditi pravo čudo da Crveni vragovi ne čekiraju kartu za finale Europske lige. Talijane je na Old Traffordu nokautirao nezaustavljivi dvojac Bruno Fernandes - Edinson Cavani. Portugalski majstor je poentirao dva puta (jednom s bijele točke), ali je još bolji učinak ostvario Edinson Cavani, koji je uz dva postignuta pogotka upisao i dvije asistencije.

Mogao je iskusni urugvajski napadač zasladiti večer za pamćenje bar još jednim pogotkom, ali i dva postignuta sasvim su dovoljan razlog za slavljeničko raspoloženje u redovima Manchester Uniteda. Predstava iz drugog poluvremena podsjetila je na slavne dane kluba s Old Trafforda kada je na klupi sjedio legendarni Alex Ferguson, Englezi su u tom razdoblju tempom ‘samljeli’ talijanski sastav, koji je na koljenima dočekao kraj dvoboja. Svaka čast Edinu Džeki, ali osim bosansko - hercegovačkog dijamanta koji je kao vino, što stariji to bolji, ostatak rimskog sastava je zapravo uglavnom prosječne kvalitete i nedorastao momčadi kakva je Manchester United.

image
PAUL ELLIS Afp

Bruno Fernandes nastavio je potvrđivati da je ključna karika momčadi od dolaska iz lisabonskog Sportinga u siječnju 2020. godine (74 utakmice, 38 golova, 24 asistencije), a portugalski veznjak postao je tek treći igrač u povijesti ovog engleskog kluba koji je 20 puta poentirao s bijele točke, nakon Ruuda van Nistelrooyja i Waynea Rooneyja.

Edinson Cavani ipak je bio glavna priča nakon demoliranja rimskog sastava. Urugvajac je tijekom sezone istaknuo da želi otići s Old Trafforda jer nije zadovoljan svojim statusom u klubu u koji je stigao u listopadu prošle godine, no nakon prezentacije protiv Rome i bivši igrači Manchester Uniteda i navijači žele da Cavani potpiše novi ugovor (aktualni mu istječe na kraju ove sezone), što je ranije potvrdio i menadžer Solskjear.

- Cavani je odigrano sjajnu utakmicu, ne samo zbog postignutih pogodaka. Bez obzira na 34 godine radi se i dalje o vrhunskom napadaču koji čini razliku na travnjaku. Cavani je jedini klasični centarfor u momčadi i svakako bi Urugvajca trebao zadržati u kadru i sljedeće sezone - istaknuo je bivši veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes.

Fonseci prijeti otkaz

Cavaniju posebno odgovara Roma s obzirom da je protiv Rimljana postigao 10 golova u 13 odigranih utakmica, a dvoboj protiv rimskog sastava mogao bi se vrlo lako u konačnici pokazati kao ključan za ostanak ubojitog Urugvajca na istoj adresi, barem još godinu dana.

Što se tiče Rome, njima debakli u dvobojima protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu nisu strana pojava, pa poraz od 2:6 nije najgore što se dogodilo rimskom sastavu. Naime, u travnju 2007. Crveni vragovi su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka deklasirali rimsku momčad 7:1, a u posljednjih pola sata na travnjaku je proveo i sadašnji menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Međutim, vlasniku Rome, Amerikancu Danu Friedkinu, ova šestica na Old Traffordu nije nimalo dobro sjela, pa je budućnost trenera Paula Fonsece pod velikim upitnikom. Prema talijanskim medijima, Portugalac sigurno odlazi na kraju sezone, a nije nemoguće da mu Friedkin pokaže izlazna vrata i prije toga.

Linker
19. travanj 2024 17:58