Damir Krajac / CROPIX
OPTIMIZAM NA MAKSIMIRU

JEDAN OD HEROJA IZ TRNAVE POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU NAVIJAČIMA 'Ovo su mi najbolji trenuci u karijeri! Ući ćemo u legende kao dečki iz 1970. godine!'

DOMINIK LIVAKOVIĆ Hrvatski reprezentativac jedan je od junaka iz Trnave
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. listopad 2018. 09:29

Mislav Oršić malo nam je trošio živce, nije zabio dva “zicera”, onaj u drugom poluvremenu bio je bolji. Ali “maksimirska strijela” pogodila je kad je trebalo, zabio je Mislav za pobjedu nakon asistencije Gavranovića. Bio mu je to treći pogodak ove sezone u Europi, pogodio je i protiv Hapoela Beer Sheve i Young Boysa. Tako je s tri pogotka drugi strijelac Modrih u Europi, iza Izeta Hajrovića koji je zabio šest pogodaka.

- Prvo poluvrijeme nije bilo bajno, primili smo i pogodak, ali vratili smo se i pobijedili, to je najbitnije.

Pitali smo Oršića kakva je to magična kemija u momčadi, kako to da Modri i Europi igraju tako dobro?

- Stvarno dobro igramo i dobro se kužimo na terenu. U Trnavi smo pokazali i karakter o kojem stalno pričamo. Svi smo zaista sretni zbog ovog rezultata.

Koliko je u cijeloj priči važan trenerski rukopis Nenada Bjelice?

- Njegov trenerski rukopis je neizmjerno važan. Kad izađemo na travnjak, u svakom trenutku znamo što nam je činiti. Ukoliko nešto krene po zlu, uvijek pravovremeno dobijemo instrukcije i to puno pomaže.

Pun Maksimir

Jeste li vi svi skupa svjesni da pišete povijest?

- Sad možda i nismo, biti ćemo kad se to sve i ostvari, kad i matematički potvrdimo europsko proljeće. Nadam se da će na uzvratu sa Spartakom biti pun stadion kako bismo do kraja obavili posao i slavili europsko proljeće - zaključio je Mislav Oršić.

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković je uz velikog junaka Marija Gavranovića, te strijelca pobjedničkog pogotka Oršića, također ušao u skupinu “heroja iz Trnave”. Kod rezultata 1:0 za domaćina, obranio je zicer, bio je to možda i krucijalni trenutak utakmice. Da je bilo 2:0 za Spartak, teško da bi jučer bilo tako veselo u Maksimiru.

Bilo bi zeznuto

- Ja sam tu za momčad, isto kao što je ona za mene! Da, obranio sam priliku Spartaka kad su mogli povesti s 2:0. Dobro je sve ispalo, velika je to pobjeda za nas. Da smo izgubili, bilo bi dosta komplicirano, izgledalo bi kao da nismo ništa napravili. Spartak bi došao na šest bodova, Fener bi imao četiri i eto kakva bi gužva nastala. Bilo bi zeznuto...

Livaković živi prekrasne dane. Ljetos je osvojio srebro u Rusiji, branio je na kao prvi vratar na dvije posljednje utakmice Vatrenih, sad je s Dinamom korak do europskog proljeća. Što je najvažnije, Livaković brani fenomenalno, baš na svakoj utakmici.

- Ovo su mi najbolji trenuci u karijeri! Reprezentacija je doprvak svijeta, Dinamo korak do europskog proljeća. Ući ćemo u legende kluba kao oni dečki iz 1970. godine! Blizu smo cilja.

I on priča da dečki nisu skroz svjesni što su napravili...

- Ovo me nekako podsjeća na Rusiji, ni mi nakon Svjetskog prvenstva nismo odmah bili svjesni što smo napravili.

Gleda li Livaković prema naprijed, na nekog protivnika koji bi mogao stiži na proljeće?

- Ma, sad razmišljamo samo o tome da protiv Spartaka u uzvratu bude pun stadion, da nas navijači nose do novog trijumfa. Neka dođe cijeli Zagreb, naći će se mjesta na tribinama - zaključio je Livaković.

Linker
20. svibanj 2024 14:45