DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESRETNI DINAMOVCI

Jedan od junaka velike pobjede na Maksimiru: ‘Tek sam došao, a već igram osminu finala Europske lige‘

Jako smo sretni zbog pobjede, radi svih nas, trenera i navijača - rekao je Oršić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2021. 23:29

Drugi put u posljednje tri sezone nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala Europske lige. Modri" su izborili nastavak europske priče nakon što su u 16-ini finala s dvije pobjede izbacili ruski Krasnodar. Nakon 3-2 iz ruskog ogleda, Dinamo je u uzvratnom susretu na stadionu Maksimir pobijedio sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u 30. minuti, no najveći dio posla napravio je Kristijan Jakić. Nakon što je osvojio loptu na sredini terena, povukao je kontru, te uposlio Petkovića koji mu je vratio loptu, da bi Jakić asistirao Oršiću koji s 11 metara precizno pogodio za vodstvo.

Nakon utakmice svoje je dojmove sažeo Stefan Ristovski.

- Ovo je jedna nagrada za čitavu momčad koja je radila naporno svo ovo vrijeme. Ovo je meni došlo kao jedna velika premija, jer, nisam očekivao da ću odmah nakon dolaska izboriti osminu finala Europske lige. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje, Dinamo to može.

Je li danas Krasnodar izgledao lošije nego u Rusiji?

- Nijma nije bilo lako kada smo mi bili ti koji smo imali pozitivan rezultat. Bili smo oprezni čitavu utakmicu i na vrijeme postigli pogodak te završili utakmicu kako treba

Ždrijeb?

- Prvo ćemo proslaviti, a o protivniku ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme.

Oduševljen je bio i Kristijan Jakić, jedan od najzaslužnijih za pogodak Dinama.

- Jako smo sretni zbog pobjede, radi svih nas, trenera i navijača jer smo ostvarili jedan veliki uspjeh, ali ne želimo tu stati. Ovaj gol je samo nagrada za sav trud, ja sam bio samo pokretač, pogodak je bio plod cijele momčadi - rekao je Jakić, pa nastavio:

- Niti u Rusiji nisu imali neke konkretne prilike, igrali smo dobru obranu i svi kažu da im nije jednostavno igrati protiv Dinama.

Strijelac Mislav Oršić je poručio:

- Znali smo da su dobri prema narijed i onda u sredini dobro komibiniraju, dogovorili smo se da ćemo ih opustiti malo na strnu i iskoristiti njihovu pogrešku što smo i uspjeli. Ždrijeb? Nemam iskreno, koga dobijemo-dobijemo, dat ćemo sve od sebe kako bi prošli dalje.

Prve utakmice osmine finala su 11. ožujka, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Četvrtfinale se igra 8. i 15. travnja, dok su polufinala 29. travnja i 6. svibnja.

Linker
21. travanj 2024 21:57