DAMIEN MEYER Afp
SHOW OD UTAKMICE

Jeste li znali za ovo pravilo? Rennes u 13. minuti nadoknade zbog bizarne situacije ostao bez prvog mjesta

Domaćinima je bio dovoljan i bod da potvrde prvo mjesto u skupini
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. prosinac 2023. 23:34

U dramatičnim okolnostima Villarreal je na gostovanju kod Rennesa osvojio prvo mjesto u skupini F Europske lige (2:3). Obje momčadi su od ranije potvrdile proljeće u Europi, ali ulog je svejedno bio velik.

Domaćinima je bio dovoljan i bod da potvrde prvo mjesto u skupini za izravan plasman u osminu finala tog natjecanja. S druge strane Španjolcima je igrala samo pobjeda kako bi skočili s druge pozicije u skupini i izbjegli doigravanje. A utakmica je očekivano bila luda, dva puta se Rennes vraćao iz rezultatskog minusa, no treći puta to im nije uspjelo. Malo sreće i čudna situacija koštali su ih boda.

>>> POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Poveli su gosti u 36. nakon što je Moreno realizirao kazneni udarac. Samo minutu kasnije Assignon je već izjednačio. Gosti su opet došli u prednost preko Akhomacha u 62, ali domaćini su golom Blasa u 79. ponovno vratili utakmicu u egal. Odmah u idućem napadu Parejo je zabio za Villarreal i opet su Španjolci bili na vrhu skupine. Rennes je krenuo po još jedno izjednačenje, pogodili su gredu, a onda erupcija oduševljenja. Igrala se 13. minuta sudačke nadoknade kada je Assignon još jednom zatresao mrežu.

Međutim, nakon asistencije VAR-a taj pogodak je poništen zbog doista atipičnog razloga. Naime, nakon što je igrač Rennesa Assignon izravnim šutom iz slobodnog udarca pogodio gredu, lopta se do njega odbila bez da je dotaknula drugog igrača, zbog čega pogodak nije mogao biti regularan.

Mnogi na stadionu, pa i sami komentatori, ostali su zbunjeni ne znajući zbog čega je gol poništen. U svakom slučaju, nesvakidašnja situacija koštala je Rennes prvog mjesta u skupini.

Linker
29. travanj 2024 00:37