GORAN MEHKEK/CROPIX
BITKA NA MAKSIMIRU

Još jedna ‘utakmica istine‘: Evo gdje možete gledati okršaj Dinama i Genka

Damira Krznara i nogometaše Dinama večeras od 18.45 čeka novi europski ispit
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2021. 08:56

U 5. kolu skupine H Europa lige na Maksimir stiže belgijski Genk. Modri su trenutno sa šest osvojenih bodova drugi na tablici. Četiri više ima vodeći West Ham, dok današnji suparnik ima dva manje.

Damir Krznar ovako je najavio predzadnji izazov u skupini svojih nogometaša:

- Očekujem izuzetno teškog suparnika, kojeg respektiramo, ali dočekujemo ga u našem domu i vjerujemo da ova momčad ima znanja i kvalitete da u nadmetanje uđe odlučno i završi ga odlično - kazao je trener Dinama.

U promjenjivoj formi je Genk, od 2-2 s West Hamom do 0-2 s Beerschotom.

- Ako bismo tražili refleksiju njihove momčadi, dobili bismo našu. Izvedbe fantastične, a rezultat izostao, kao što se i nama događa. Imali su u Antwerpenu veći posjed i izglednije prilike nego mi protiv Osijeka, raznovrsni su i pokretljivi u fazi napada, no izostao im je rezultat.

Genk je, veli Krznar, u sličnoj situaciji kao i uoči prvog dvoboj s "modrima".

- Detektirali smo da su i dalje bolji u fazi napada nego obrane, pa vjerujem da ćemo to uspjeti iskoristiti, ali uz pomoć naših navijača. Nadamo se nesebičnoj i srčanoj pomoći našoj momčadi, to joj treba, to momčad očekuje, a vjerujem da će se svima koji dođu odužiti slavljem nakon utakmice - poručio je Krznar.

Iz kluba obavještavaju da očekuju 10.000 gledatelja, među kojima 300-tinjak navijača gostiju. Do utorka navečer prodano je 5200 ulaznica, uključujući i pakete. Bit će hladno, ali kome srce kuca plavo, nada se da će biti zagrijan…

Utakmicu Dinamo - Genk možete gledati na programu Arena Sport 1.

Linker
13. travanj 2024 12:12