DAMIR KRAJAC/CROPIX
NASTALA JE KONFUZIJA

Junak Dinama ima potres mozga, Zoran Mamić otkrio kakva se drama dogodila za vrijeme šokantnog gola

‘Dobio je jedan udarac u glavu, nadam se da neće biti nekih ozbiljnijih posljedica...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2020. 21:24

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u Europsku ligu nakon što su u susretu posljednjeg pretkola na stadionu Maksimir pobijedili estonsku Floru sa 3-1. Nakon što je porazom od Ferencvaroša ostao bez prilike za plasman u Ligu prvaka, Dinamo će za utjehu ove sezone nastupati u Europskoj ligi.

Za razliku od posljednjeg pretkola Lige prvaka u kojem su se igrale dvije utakmice, u završnoj rundi kvalifikacija Europske lige igrala se samo jedna utakmica. "Modre" je play-offu "pomazio" ždrijeb i posljednja prepreka bio je estonski prvak. Razlika u kvaliteti je bila očita i Dinamo je stigao do pobjede. Međutim, teže nego što se očekivalo.

Ždrijeb skupina EL je u petak u Nyonu u 13.00 sati. Nakon utakmice nekoliko riječi rekao je i trener Zoran Mamić.

- Čestitke momčadi na plasmanu u Europskoj ligi, nije jednostavno igrati ovakve utakmice kad moraš. Nemaš pravo na krivi korak. Prvo poluvrijeme je bilo prilično dobro, dobre situacije i prilike, ali ne znam zašto smo u drugom dijelu upali u neku nervozu. Protivnik je to iskoristio, ali na sreću zabili smo taj treći pogodak. Čestitke svima još jednom, ali puno je posla još pred nama.

Gavranović je večeras bio jako raspoložen, ali u jednom je trenutku dobio težak udarac u glavu, kakva je situacija s njim?

- Gavranović je dobio jedan udarac u glavu i rekao da se ne sjeća prvog poluvremena. Nadam se da neće biti nekih ozbiljnijih posljednjica.

Doznajemo kako je Gavro pretrpio blaži potres mozga, nakon sudara u jednom duelu dobio je snažan udarac u glavu. Estonci su igrali izrazito grubo, pred kraj susreta je i kapetan Ademi dobio jak udarac koljenom u leđa, činilo se da se radi o težoj ozljedi, ali na kraju je ipak sve prošlo bez ozbiljnih posljedica.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Dinamo je večeras imao nekoliko odličnih kombinacija.

- Imamo igrače kojima odogvara takav način igre. Radimo puno na takvim taktičkim stvarima, ali ima još puno detalja koji moraju biti bolji.

Dinamo je ponovno upao u crnu rupu od 10, 15 minuta, zašto se to događa?

- I ja bi volio znati što se to točno dogodi. Nakon tri ili četiri kornera smo si sami stvorili probleme i tu smo ušli u tu nervozu i nije dobro izgledalo. Ovaj primljeni pogodak izvan 16 metara je jedna od stvari koje moramo popraviti, to su neke stvari koje nisu bile dobre.

Kakva je situacija s transferima?

- Za odlaske nisam rekao da će ih biti, a dolazaka će sigurno još biti. Moramo još ojačati momčad i pokriti ono što gdje smo malo slabiji. Želje, pa Suarez, naravno šalim se. Moramo najviše poraditi na stoperskim pozicijama.

Ždrijeb?

- Nisam razmišljao o željama, volio bih atraktivnu skupinu gdje se možemo nadmetati i boriti za bodove.

Pritisak rezultata nakon Bjelice?

- Nemam pritisak, nije meni to proljeće nešto spektakularno. Naravno da bi voljeli to ponoviti, ali nije to sad neki senzacionalni rezultat.

Linker
22. travanj 2024 22:06