Ivan Jurić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
PRIJE UTAKMICE EL

Jurić: ‘Namjeravam koristiti cijelu momčad. Promijenit ću neke stvari, ne zanimaju me izgovori‘

‘Ostvarili smo određenu količinu posjeda u našim utakmicama, ali želim vidjeti i agresivniji pristup‘, nadodao je
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2024. 11:53

Ivan Jurić je vrlo dobro započeo svoj mandat u Romi. U talijanskom prvenstvu upisao je dvije domaće pobjede (Udinese 3:0, Venezia 2:1), dok je u 1. kolu Europske lige na rimskom Olimpicu remizirao s Athletic Bilbaom (1:1).

Prvo gostovanje hrvatski stručnjak imat će večeras (21.00) u Švedskoj protiv Elfsborga u Borasu u 2. kolu Europske lige.

- Želimo biti dobri i u prvenstvu i u Europi, stoga namjeravam koristiti cijelu momčad i koliko je god igrača moguće kako bismo uvijek bili kompetitivni i svježi. Kad imate toliko puno utakmica i tako puno putovanja, to te iscrpljuje na duge staze. Moramo biti brzi u donošenju odluka, stoga ću neke stvari promijeniti u početnoj postavi, ali ne previše – kazao je Jurić.

Otkrio je i što želi popraviti u igri svoje momčadi.

- Ostvarili smo određenu količinu posjeda u našim utakmicama, ali želim vidjeti i agresivniji pristup, osobito kad treba vratiti posjed lopte i visoko pritisnuti, jer želimo zadržati loptu.

Elfsborg je agresivna momčad, a Jurić kaže kako je Roma spremna za bitku na umjetnoj travi i po gladnom vremenu.

- Suočit ćemo se s poteškoćama, ali to je sjajna prilika za jačanje grupe. Mi smo snažna momčad, i sigurno ne želim vidjeti bilo kakvo podcjenjivanje. Isto tako, ne zanimaju nas izgovori zbog terena na kojem ćemo igrati – jasno je poručio hrvatski stručnjak.

Linker
04. listopad 2024 10:30