DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ŠTO MODRIMA TREBA ZA PROLAZ

Kakav bi to bio spektakl! Pogledajte tko bi mogao doći Dinamu - Barca, Rakitić, Rebić, pa čak i Dani Olmo

U EL zasad 16 mogućih suparnika predvođenih Šerifom, u KL možda moguć i obračun s Partizanom
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. studeni 2021. 20:51

West Ham je odradio posao u Beču, potvrdio prvo mjesto u skupini i pomogao Dinamu da i prije posljednjeg kola dođe do saznanja da će i u sljedećoj kalendarskoj godini u sezoni 2021./22. igrati u Europi. Dinamo je treći put u posljednje četiri sezone izborio europsko prezimljavanje, s Nenadom Bjelicom je u sezoni 2018./19. stigao do osmine finala Europske lige, sa Zoranom Mamićem i Damirom Krznarom do četvrtfinala istog natjecanja prošle sezone. Gdje će Dinamo nastaviti svoj ovosezonski europski put, vidjet ćemo 9. prosinca nakon što se odigra posljednje kolo.

Računica je dosta jednostavna. Dinamo će ostati u Europskoj ligi ako u Londonu protiv West Hama osvoji barem bod ili ako izgubi u britanskoj prijestolnici, zadržat će drugu poziciju ako Genk na svojem travnjaku ne svlada već otpisani bečki Rapid. Sve ostale kombinacije Dinamo vode u Konferencijsku ligu.

U kojem god natjecanju Dinamo krene u 2022. godine, čekaju ga dvoboji doigravanja za nokaut fazu, ždrijeb koji će se održati 13. prosinca u Nyonu, te utakmice koje su na rasporedu 17. i 24. veljače 2022. godine. U play-offu Eurolige trećeplasirani iz skupina Lige prvaka igraju protiv drugoplasiranih iz EL. Tri su kluba zasad potvrdila treća mjesta u skupini LP, eventualni Dinamovi suparnici su zasad Borussia Dortmund, Šerif i Zenit.

Na tom popisu još će biti Olmov RB Leipzig ili Club Brugge, Porto, Rebićev Milan ili Atletico Madrid, Barcelona ili Benfica, Villarreal, Atalanta ili Young Boys te Lille, RB Salzburg ili Sevilla. Od nabrojanih 16 imena, kao najpoželjniji suparnik ipak se čini Šerif, Dinamov krvnik u borbi za Ligu prvaka ove sezone. Bila bi to krasna prilika za revanš...

Ako Dinamo nakon posljednjeg kola ipak padne na 3. mjesto, ide u doigravanje za nokaut fazu Konferencijske lige. Igrao bi tada protiv drugoplasiranih iz skupina KL, Maccabi Tel Aviva ili LASK-a, Partizana ili Flore, Tottenhama ili Vitessea, Basela ili Karabaha, Slovana iz Bratislave ili PAOK-a, Slavije Prag ili Union Berlina... Puno je zasad mogućih suparnika u trećem po kvaliteti UEFA-inom klupskom natjecanju.

Linker
24. travanj 2024 12:18