DAMIR KRAJAC/CROPIX
Recept za uspjeh

Kako bi Dinamo mogao do pozitivnog rezultata? Tri su ključne stvari, a ne smije se ponoviti Budimpešta

Tri su ključne stvari za Dinamo za pozitivan rezultat protiv Feyenoorda večeras na startu EL
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. listopad 2020. 16:22

1. BEZ KIKSOVA U OBRANI
U dosadašnje tri europske utakmica Dinamo je primio pet pogodaka, po dva od Cluja i Ferencvarosa, jedan od Flore. Svi ti pogoci koji su primljeni od realno slabijih momčadi od Feyenoorda bili su posljedica obrambenih propusta. Kriva postavljanja, loše procjene, dekoncentracija i nedovoljna komunikacija uzrokovali su poentiranje suparnika, a tragično je završila priča iz Budimpešte. Danas na Maksimiru sve to loše zabranjena je kategorija. Dinamo je dovoljno kvalitetan da svakome u Maksimiru postigne barem jedan pogodak, ali je krucijalno bitno ne primiti neki šeprtljavi koji onda dovodi do ‘pognutih glava’

2. NE GUBITI LOPTE U SREDINI TRAVNJAKA
U današnjem nogometu izgubljena lopta je ‘pola pogotka’ za suparnika. Nakon takvih grešaka, koje se obično događaju na sredini travnjaka zbog loše pas igre ili nekog driblinga, suparnik ima šansu tranzicijom igre vrlo brzo stići u situacije nakon kojih se može postići gol. Sjetite se samo one izgubljene lopte Petkovića u Budimpešti koja je rezultirala daljnjim nesnalaženjem i greškama, te pogotkom Uzunija. Siguran pas, kontrolirani posjed lopte, te čvrstina u duelima pretpostavke su za uspjeh u sudaru s Nizozemcima.

3. BEZ SRLJANJA PO POGODAK
Nema potrebe za srljanjem i otvorenim gardom koji bi Feyenoordu otvorio koridore za brze kontranapade. Modri moraju igrati pametno, pragmatično, bez euforičnih juriša. Mamićeva momčad mora imati strpljenja, ako treba i pokoju loptu vratiti prema natrag, isprovocirati suparnika da se digne što više, pa onda probati organizirati napadačke akcije. U plavoj svlačionici ima dovoljno majstora koji su u stanju iskreirati prilike za postizanje pogodaka, sigurni smo da će ih biti nekoliko. Da, ne treba se sramiti niti opaliti po golu s distance, ima dinamita u nogama Modrih. Također, treba loptama što više tražiti Gavranovića, on je u fazi kada sve što dotakne završi u mreži.

Linker
21. svibanj 2024 22:17