MATIJA DJANJESIC/CROPIX
Tri ključna detalja

Kako Rijeka može do uspjeha? Jedna bi stvar mogla izazvati nervozu kod Real Sociedada...

Kako Rijeka može do uspjeha protiv vodeće momčadi Španjolske? Bit će teško, ali ima načina...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2020. 14:14

1.KOPENHAŠKIM POUČKOM
Angažirano i organizirano. Dobro osmišljenom taktikom kojom će otupiti dvije najveće prednosti Baska - brzinu proigravanja i kontre. Rijeka se treba postaviti kao u Kopenhagenu, defenzivnije i čvrsto, te prijetiti koliko se ukaže šansa. Na Rujevici se uvijek nađe način za pokoji put ugroziti gol rivala, ma koliko on jak bio. Da bi to funkcioniralo, nužan je angažman na granici fanatizma i upornost da se izdrži i kad je najteže. Čak i u slučaju primljenog gola treba nastaviti na jednak način jer Real Sociedad jedva bi čekao da se Rijeka neoprezno otvori. Treba će puno energije jer jedino borbom može se umanjiti razlika u pojedinačnoj klasi.

2. INDIVIDUALNIM BLJESKOM
I kad momčad dobro djeluje, organizirano se i pametno brani, angažirano onemogućava protivnika u razvoju igre i ustrajno se drži te koncepcije, za bod, kamoli tri protiv suparnika više razine kvalitete nužni su koncentracija, što manje pogreška kakvih je bilo u defenzivnom dijelu i u Danskoj, ali nisu plaćene i - bljeskovi pojedinca! Barem dvojica-trojica morat će odigrati veliku utakmicu, ponajbolju u karijeri, uz ekipni učinak imati i individualnu večer za pamćenje, neovisno radilo li se o golmanu koji će braniti “čuda”, stoperu koji će biti neprelazan, veznjaku čiji će pasovi, možda i pogoci, lomiti protivnika ili špici za koju Real Sociedad neće imati lijeka. Svi moraju bit jako dobri, a poneki fantastični.

3. STRATEŠKOM PREDNOSTI
Dok je Realu Sociedadu sve silno bitno, i domaće prvenstvu u kojem želi napraviti iskorak, pogotovo nakon odličnog starta, i Europska liga gdje namjerava nakon dugo vremena ostaviti trag, te će u Rijeku doći pod dvostrukim pritiskom, Rijeka može igrati bez osobita opterećenja. Jedini njezin zadatak je da ponudi najbolje od sebe, pa za što god to bude dovoljno. Baski će htjeti dobiti, ali i da to naprave sa što manje potrošnje snage kako bi čim svježiji bili u nedjelju kad opet moraju po tri boda protiv Huesce. Ako im plan o brzom rušenju domaćina ne prođe, mogla bi se javiti nervoza, a to stratešku poziciju Rijeke dodatno osnažuje.

Linker
05. svibanj 2024 00:26