Feyenoordov trener Dick Advocaat s preostalim igračima na treningu uoči Dinama
 PIETER STAM DE JONGE
FALI VIŠE OD POLA MOMČADI

Kakva najava uoči Dinama: Slavni trener odlazi iz nogometa, igrač kojega je istaknuo Mamić je u zatvoru?

Nizozemci se nalaze u teškoj situaciji uoči dolaska hrvatskog prvaka u 5. kolu skupine K
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2020. 08:04

Ono što se, zapravo, znalo, ali nije bilo do kraja službeno, dobilo je u srijedu i formalnu notu. Dick Advocaat odlazi na kraju sezone, ali ne samo iz Feyenoorda, nego iz nogometa! Objavio je nizozemski trener svoju odluku prije utakmice s Dinamom, time možda i malo bacio u drugi plan samu utakmicu.


- Mislim da je bilo dosta. Alarm mi zvoni svako jutro u 5.30 i toga se jednom želim riješiti. Ja još uvijek uživam u ovom poslu, ali ovo je ipak moj zadnji posao u karijeri. Barem kao klupskog trenera - rekao je Advocaat, ostavivši tako malu mogućnost da možda još vodi neku reprezentaciju.


No, je li baš dan uoči tako važne utakmice kao što je ova s Dinamom onaj pravi trenutak za objavu takve odluke?
- U zadnje vrijeme puno se o tome pisalo i govorilo, nagađalo, odlučio sam da je sad pravi trenutak reći što sam odlučio. Tako i klub ima dovoljno vremena da se pripremi za budućnost, sad ćemo svi zajedno imati mir.

image
PIETER STAM DE JONGE


Ali, kako će to utjecati na igrače, oni su ipak vijest o Advocaatovu odlasku saznali iz medija, možda bi bilo bolje da je prvo rekao njima?
- Igrači s time nemaju veze. Njima je, u konačnici, svejedno tko je trener, ja ili netko drugi, njihov je posao ispunjavati trenerove zahtjeve. Tako da ne vjerujem kako će to biti problem, niti u ovoj utakmici, niti u idućima - rekao je Advocaat.


A problema u momčadi je puno. Jorgensena i Nieuwkoopa nema zbog kartona, a zbog ozljeda sigurno neće biti vratara Bijlowa, zatim van Beeka, Fera, Sinisterre, Comteha, Boženika, lijevog beka Malacie...

A čini se i drugog, odnosno prvog lijevog beka Hapsa. To je onaj mladić kojega je Zoran Mamić uoči maksimirskog susreta označio kao veliku snagu Feyenoorda, igrao je prije te utakmice stvarno u velikoj formi, u oba smjera. Dosad je zabio i četiri pogotka, tri u prvenstvu, jedan u Europi.

image
Ridgeciano Haps (desno)
PIETER STAM DE JONGE

Međutim, u zadnje tri utakmice nije bio u momčadi, a nitko točno ne zna zašto. Službeno se provlači vijest da je bolestan, međutim, iz nekog razloga nizozemski mediji sumnjaju u to, a neki od njih plasirali su glasine da je Haps, ni više ni manje, nego - u zatvoru!


- Stvarno trebate daleko otići da napišete da je u zatvoru. Smeta mi što takve stvari pišu i pričaju. On je bolestan, ali ne smijemo pričati o privatnim razlozima, na njemu je da o tome priča ako želi kad se vrati. Vjerujem da će biti s nama za dva-tri tjedna - rekao je Advocaat.


Uglavnom, sve zajedno neobično ozračje u momčadi i oko nje prije dolaska Dinama, kako će se odraziti na igrače i izvedbu u četvrtak, hoće li Feyenoord biti sputan ili dodatno motiviran protiv lidera skupine?

‘Tvrdoglavi‘ Burton izbacio Atiemwena

U avionu za Rotterdam nije bilo Atiemwena, igrača koji je riješio utakmicu s Wolfsbergerom u Maksimiru. Još uvijek osjeća posljedice jednog udarca kojeg je zaradio na treningu. Zapravo, iz aviona ga je izbacio mladi momak koji je stigao iz Arsenala, Robbie Burton. I to na zaista bizaran način. Burton je glavom nenamjerno udario Atiemwena u nogu! Dobro ste pročitali... Da se malo našalimo, kao da je Burton stigao iz Bosne, a ne iz Engleske, tvrdoglav momak, nema što. (do)

Linker
20. travanj 2024 11:21