REUTERS/Francois Walschaerts
PROLJEĆE SE SMIJEŠI NAKON 47 GODINA

KALKULACIJE NAKON VELIKOG SLAVLJA DINAMA U Trnavu po pobjedu, pa pjenušac na hlađenje. Modrima bi za prolaz mogla biti dovoljna još samo četiri boda

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. listopad 2018. 00:56

Kako li je samo lijep pogled na ljestvicu, Dinamo je prvi prvi, šest bodova, gol-razlika 6:1, pobijeđeni su favoriti prije nego je sve počelo, Fenerbahče i Anderlecht. Je li osigurano europsko proljeće?

Ma sve je super, ali bojimo se to napisati, nećemo gatati, malo smo praznovjerni. Znate, kad se ne uspije 47 godina, onda bolje ostati samo umjereni optimist. Polako, tek je počelo, bilo je već godina kad se činilo da bi Dinamo mogao biti Europi kad počnu rasti visibabe na Sljemenu, ali se na kraju nije dogodilo.

Zato se veselimo, uživamo, ali još uvijek ima strepnje. Ipak, znate, to je Dinamo... Makar je ovaj drukčiji od onih prije, ovaj je ozbiljan, super organiziran i discipliniran, on bi mogao do povijesnog uspjeha. drugog kruga nekog europskog natjecanja. Koje su kalkulacije? Pa, recimo kad bi Modri dobili u Trnavi u sljedećem kolu, tada bi već lagano mogli otvarati pjenušac u Maksimiru, jer devet bodova i tri utakmice do kraja skupine bi stvarno djelovalo “proljetno europski”.

Zapravo, u sljedeće dvije utakmice protiv Slovaka Modri praktički mogu riješiti svoj europski put. Pobjede protiv Spartaka donijele bi novih šest bodova, pa plus ovih šest to bilo dvanaest, a to bi bilo dovoljno za plasman dalje.

Možda bi na koncu bilo dovoljno i deset, ali pustimo sad to, Dinamo je blizu, jako blizu... Gospodo, iako ponavljamo da smo suzdržani, nekako nam se čini da je to - to!

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 21:06