BORIS KOVACEV/CROPIX
MINI KRIZA

Kralj strijelaca nije zabio već pet utakmica zaredom: Četvrtak je idealan dan za novu eksploziju...

Već sada je najbolji europski klupski strijelac uopće otkako je Hrvatska samostalna država...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2021. 20:01

Mislav Oršić stigao je u Dinamo u sezoni 2018./19. Od tada do danas za Modre je zabio 53 pogotka! Od toga 33 u prvenstvu, 17 u Europi i tri u Kupu. Prve sezone u HNL-u je s Damianom Kadziorom dijelio četvrto mjesto najboljih klupskih strijelaca sa šest postignutih pogodaka, sezonu kasnije bio je s 13 postignutih pogodaka najbolji strijelac Modrih, a ove sezone s 14 pogodaka dijeli prvo mjesto s Marijom Gavranovićem.

U Europi je u svojoj prvoj sezoni u plavom dresu bio drugi najbolji strijelac s pet postignutih pogodaka, ispred njega bio je Izet Hajrović s pogotkom više. Prošle sezone je bio najbolji Dinamov europski strijelac sa sedam pogodaka, a ove sezone je također najbolji s pet postignutih pogodaka! Dakle, u svoje nepotpune tri sezone u plavom klubu, u Europi ima dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, dvaput je bio najbolji golgeter, a jednom je bio drugi. U HNL-u je također s dvije zlatne, a samo je one prve bio četvrti.

Ukupno je postao najbolji europski strijelac Dinama u povijesti, a možda je malo promaklo, Mislav Oršić je najbolji europski klupski strijelac uopće otkako je Hrvatska samostalna država, sa 17 pogodaka ima pogodak više od Miljenka Mumleka!
Oršić je definitivno kralj strijelaca! Njegova nezaboravna partija protiv Tottenhama i hat-trick koji je Dinamo odveo u četvrtfinale Europske lige zauvijek će ostati kao zaustavljena slika, nešto nezaboravno, nešto za povijest, za vječnost. Oršić je u HNL-u zabio dva pogotka Hajduku, riješio je derbi s Osijekom, zabio je Rijeci... Sve najvažnije utakmice taj briljantni strijelac je rješavao.

Međutim, nakon ona tri fenomenalna pogotka koja je isporučio Spursima, Oršić više nije zabio niti jedan pogodak. U reprezentativnom dresu dobio je minutažu protiv Slovenije, Cipra i Malte, nije uspio pogoditi niti jednom. Nije uspio zabiti niti u prvenstvenim utakmicama s Goricom i Šibenikom. Dakle, u pet utakmica nakon što je rasturio momčad Josea Mourinha, nije zabio niti jednom. Neobično kad se radi o kralju strijelaca, čovjeku na vrhu golgeterskog lanca.

Je li to Oršić u nekom padu ili se jednostavno radi o spletu okolnosti, svojevrsnoj golgeterskoj stanci? Konačno, ne može se uvijek zabijati, nitko ne zabija na svakoj utakmici. Bilo kako bilo, eto mu opet prilike u četvrtak. Je li Villarreal opet prilika za novi bljesak neprikosnovenog kralja strijelaca?

Za neku njegovu “kiflu” s lijeve strane u suprotne rašlje? S golgeterski raspoloženim Oršićem nedvojbeno Dinamo ima mnogo veće šanse za još jedno europsko nogometno čudo. A s nekim pogotkom Oršić ima priliku još više pobjeći na Dinamovoj, ali i hrvatskoj ljestvici najboljih europskih strijelaca u povijesti.

Linker
17. travanj 2024 00:43