UWE ANSPACH
ZADNJE KOLO PO SKUPINAMA

Kramarić zabio za veliku pobjedu Hoffenheima, Mourinho dobio hrvatskog trenera iz drugog pokušaja

Odigrani su svi susreti posljednjeg kola Europske lige, poznati su svi sudionici šesnaestine finala.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 10. prosinac 2020. 23:35

Uz Dinamo, iz skupine K Europske lige, proljeće će dočekati i Wolfsberger AC. Poprilično je to iznenađenje s obzirom na prognoze uoči početka skupine, ali ne može se reći da nije zasluženo. Austrijska momčad je svladala Feyenoord i potvrdila šesnaestinu finala.

Real Sociedad opasno je visio u Napulju, no na kraju je neporažen napustio stadion Diega Armanda Maradone. Zielinski je doveo Napoli u vodstvo u prvom dijelu, no goste iz Španjolske spasio je Willian Jose pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade. Tako će Sociedad nastaviti dalje s Napolijem, dok se uz Rijeku oprostio i AZ.

- Mislim da je pravda ipak zadovoljena. Trebamo uživati u ovom trenutku - rekao je trener Real Sociedada Imanol Alguacil.

Što se tiče učinka naših igrača u Europskoj ligi, Andrej Kramarić opet je zabio za Hoffenheim. U ogledu s Gentom ušao je u igru u 61. minuti, a poentirao tri minute kasnije. Domagoj Bradarić odigrao je cijeli susret za Lille u gostujućem porazu od Celtica, dok su Ante Rebić i 19-godišnji Antonio Mionić ostali na klupi Milana u Pragu.

image
Andrej Kramarić opet je briljirao
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Tin Jedvaj imao je punu minutažu na stoperskoj poziciji u visokoj pobjedi Bayera protiv Slavije za koju je Petar Musa igrao do 53. minute. Borna Barišić također je odradio cijeli susret za Rangerse protiv Lecha, Antonio Čolak igrao je do 81. minute u remiju PAOK-a i Granade.

Hrvatski stručnjak Ivan Leko s Antwerpom je poražen na gostovanju kod Mourinhovog Tottenhama te je na kraju osvojio drugo mjesto u skupini. U strijelce se pak upisao Gabriel Debeljuh koji je kod Young Boysa zabio u 84. minuti, no domaći su preokrenuli u uzbudljivoj završnici i izborili prolaz.

Linker
17. travanj 2024 10:55