Damir Krznar
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
BIT ĆE ŽESTOKO

Krznar pred West Ham objavio sjajnu vijest, otkrio i što će s Petkovićem: ‘On će ploviti...‘

Strateg Modrih riješio je dileme oko sustava igre, još ga muče neke finese oko kojih će tek odlučiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. rujan 2021. 11:05

Damir Krznar u miru je pripremao uzvrat s Tottenhamom, nije bilo nikakvih očekivanja, a ispisao je, zasad, najbolju epizodu svoje trenerske karijere. Sad protiv West Hama ipak je drugačije, Dinamo ima status u Europi i ne mora po dekretu razvijati ikakve zastave, pogotovo ne bijele. Nije ni častan poraz uspjeh koji treba slaviti, s takvim gardom Dinamo ulazi u skupinu Europske lige.

Dvije varijante

Damir Krznar odmah je donio pozitivnu vijest, oni koji su predodređeni za prvih jedanaest, a bili su dosad ozlijeđeni, sad su spremni.

- Svi su na raspolaganju, Livaković, Franjić, Oršić... Samo Perić malo kaska. Čop je isto zdrav, napravio je prvi trening, ali bilo je malo prerano. Svi osim Čopa i Perića su spremni. Da, Livaković i Oršić su unutra sigurno.

Ima li Krznar ikakve dvojbe oko sastava koji će istrčati u četvrtak?

- Napravit ćemo još u treningu dvije varijante, odlučit ćemo se za jednu, ali to su nijanse, u kadrovima. Tko će na stranu, tko će u špicu, a što se tiče sustava sve je isto.

Znači, ide taj 3-4-2-1 ili kako ga već tko želi nazvati, s trojicom u zadnjoj liniji? Kako izgleda West Ham u očima Dinamova trenera?

- Antonio će vjerojatno igrati, ali više se koncentriramo na stil i sustav, nego na igrače. Ali, bitno je da su igrali 4-2-3-1, zadnji vezni drže poziciju, probijaju bokove, imaju centaršuteve, tu treba biti pažljiv. I oprezan s Antonijem, koji prima loptu leđima, tu je opasan, treba ga duplirati.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kakva je forma Dinama, vidi se određeni uzlet, Osijek pa Šibenik, uočio se pomak?

- Veseli me što nam protivnici ne stvaraju puno prilika, a koliko ti osujetiš prilika protivnika, toliko dobiješ prilika za svoj napad. Naš napad izgleda solidno, jako dobro funkcionira s obzirom na promjenu sustava, imamo igrače koji mogu napraviti igrače viška. Još trebamo ulazak u završnicu, imamo igrače za proboj boka, trenutnom formom smo zadovoljni, ali može i bolje.

Ipak, ostaje to pitanje špice, Dinamu nedostaje napadač koji će zabiti zavidan broj pogodaka?

- Nakon što smo kalkulirali s Petkom, dobro je što priliku sad dobivaju i ostali. Jurić, Andrić, tu je i Čop, probat ćemo dati svima povjerenje. Ali, treba dati priliku četiri-pet utakmica nekom od njih. No, dok zabijaju ostali, malo smo komotniji u traženju te prve špice.

Znači li to da je Petković sad definitivno “desetka”?

- Nije definitivno, plovit će između špice i veznog, po potrebi.

Vratimo se na početak, kako Krznar može usporediti Tottenham i West Ham, te dvije utakmice, pripreme za te dvoboje?

- Teško je naći poveznice, osim što su velika momčad iz velike lige, to je izazov, diže tenzije. Takve utakmice su najlakše, dok igrače za neke utakmice moraš podizati, za ove utakmice ih moraš spuštati - zaključio je Krznar.

Linker
25. travanj 2024 18:58