BORIS KOVACEV/CROPIX
PONOSNI TRENER

Krznar trijumf čestitao Zoranu Mamiću, a potom otkrio: ‘Sad ću vam reći nešto što dosad niste čuli...‘

‘Prekrasna utakmica, utakmica iz snova, utakmica koju sanjate, a ne usudite se sanjati...‘
Piše: SN, Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2021. 22:13

Damir Krznar već je nekoliko puta samostalno vodio prvu Dinamovu momčad, ali ovakav rezultat niti približno nikad nije ostvario. Maksimirski vjerni pomoćnik, kojeg svi hvale kao idealnog asistenta iz sjene, nakon rušenja Mourinhovog Tottenhama je sjao od sreće.

- Mislim da su svi junaci, utakmica je bila odlična od prve minute, svi smo disali kao jedno, definitivno utakmica za pamćenje. Nakon susreta u Londonu ostala je neka gorčina u nama jer smo osjetili da smo mogli napraviti nešto više, a u Zagrebu nam je sve išlo od ruke. Utakmica je bila kao kad sanjaš i onda ti se to dogodi, rekao je Krznar pred kamerama Arenasporta.

Ždrijeb?

- Dokazali smo da možemo igrati protiv ekipe koja je na visokom nivou, moramo samo nastaviti raditi i biti ponizni i onda se možemo nadati novim velikim stvarima u Europskoj ligi. Ovo su rezultati za povijest i moramo uživati u ovim trenucima.

- Prekrasna utakmica, utakmica iz snova, utakmica koju sanjate, a ne usudite se sanjati. Čestitke svima, svi su disali kao jedno, čestitke cijelom sotožeru i cijelom klubu na ovom rezultatu.

Možete li nam otkriti recept, kako je pao Tottenham?

- Mi smo napravili neke korekcije u momčadi, vidjeli smo u kojim stvarima smo griješili, pustili smo im bokove, zatvorili sredinu i njihove jake skakače, a polukontra i kontra su izuzetno dobro funkcionirali.

Je li ovo bila najbolja partija Dinama u povijesti u Europi?

- Bila je lijepa i to nam je zasad sasvim dovoljno. Uživamo u poziciji u kojoj se nalazimo i ne opterećujemo se idućim protivnicima. Pripremit ćemo se tko god dođe. Večeras nakon ponoći 'akcija Tottenham' prestaje i okrećemo se prema Gorici jer znamo da će biti teško. Zahvaljujući HNL-u mi igramo u Europi, to ne smijemo zaboraviti. Moram čestitati i dosadašnjem treneru, Zoki yes - završio je trener Damir Krznar.

Kasnije, na press konferenciji, trener Dinama Damir Krznar izgledao je smireno baš kao i kraj klupe. Ali ogromno zadovoljstvo se ocrtavalo na licu.

- Prisutvovali smo jednom velikom uspjehu Dinama. Unutar naše Dinamove obitelji imali smo vjeru. Kazati ću vam jednu stvar koju još dosad niste čuli. Kad smo igrali u grupnoj fazi Europske lige, nakon pobjede u Austriji nad Wolfsbergerom, slučajno smo mi iz stožera čuli razgovor naših igrača, a razgovaralo su o tome da ove sezone mogu do četvrtfinala ili čak polufinala. Kazali su dečki da su za to spremni. Tada je to izgledalo kao san, ali naši dečki su luđaci koji su taj san odlučili ispuniti - kazao je Krznar

Linker
27. travanj 2024 17:13