Alen Peternac
 RONALD GORSIC/CROPIX
ŽUTA PODMORNICA

Krznarov pomoćnik odlično poznaje Španjolce: ‘Zanimljivo, u tom klubu nikad nije igrao ni jedan Hrvat...‘

‘Igraju s puno dodira, iskonski španjolski, vole posjed, imaju često dobre ideje, rješenja u igri‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. travanj 2021. 11:11

Jedan od pomoćnika Damira Krznara je čovjek koji je u Španjolskoj izgradio sjajnu karijeru igrajući za Valladolid, Real Zaragozu i Murciju. Radi se, naravno, o Alenu Peternacu. Španjolski nogomet poznaje u dušu, pa nas je zanimalo kako on vidi Villarreal? To je, recimo, jedan od klubova koji ne uzima hrvatske nogometaše...

- Zanimljivo je to, mislim da niti jedan hrvatski nogometaš nikad nije igrao u Villarrealu. Oni se baziraju na španjolskim nogometašima i dečkima koje dovode iz Južne Amerike. Znam da je dosta mojih bivših igrača iz Valladolida svojevremeno otišlo u Villarreal - kaže nam uvodu Peternac.

Veli nam da je Žuta podmornica jako dobra momčad...

- Kod njih svakako treba naglasiti da imaju jako dobru nogometnu školu, tako da u momčadi imaju dosta svojih igrača, da se tako izrazim, svoj proizvod. U Španjolskoj upravo Villarreal i Atletico iz Madrida slove kao klubovi koji imaju najbolje nogometne škole. Recimo, tu bih ih nekako mogao usporediti s Dinamom. Momčad baziraju na svojim igračima, imaju zaista dobru strategiju, kadrovsku politiku. Međutim, valja napomenuti da kad kupuju onda uzimaju provjerene igrače.

Kazat će da Villarreal igra baš pravi španjolski nogomet.

- Oni su definitivno primjer tog iskonskog španjolskog nogometa. Igraju s puno dodira, vole posjed lopte, imaju dobre ideje, rješenja u igri. Za njih je karakteristično da ciljano uzimaju igrače. Upravo one koji su im potrebni za njihov stil igre.

Kako u Španjolskoj gledaju na Villarreal? Kao na jednu od boljih momčadi za vrh ljestvice ili ipak kao na osrednju momčad za sredinu ljestvice?

- Villarreal se u Španjolskoj ne tretira kao veliki klub tipa Real, Barcelona, Atletico, Sevilla..., ali svakako kao klub koji gravitira prema vrhu ljestvice. Evo, uostalom, ove sezone su pri vrhu, trenutačno su šesti, u domeni Europske lige. Mogli bismo kazati da su neki drugi ešalon u vrijednosti španjolskog klupskog nogometa.

Kakvu potporu ima Villarreal, koliko navijača druka za Žutu podmornicu?

- Ne znam točno, ali uzmu oni popriličan broj navijača. Valencia je blizu, tako da taj klub ima puno navijača, ali ima ih i Villarreal. Sjećam se, jednom davno, sad se točno ne sjećam kada, igrao sam protiv njih u dresu Valladolida. Uvijek je bilo puno navijača i bili su glasni - zaključio je Peternac.

Linker
26. travanj 2024 04:08