BORIS KOVACEV/CROPIX
KREĆU ZAJEDNO OD 1. MINUTE?

Krznarova dobitna kombinacija: Ima li Dinamo u ovom dvojcu jaki adut za proljeće u Europskoj ligi?

Uz razigranog Petkovića, raspoloženog Livakovića i još nekoga, moglo bi to biti dovoljno...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. studeni 2021. 23:21

- Meni se čini da se potpuno u medijima zanemaruje Josip Mišić! Znate li vi da igra Dinama ovisi o Mišiću? Da nema njega, Dinamo je gotov! - tako je igru Dinamova veznjaka nahvalio Ilija Lončarević, usporedivši Mišića i s Lukom Modrićem, a po nogometnom znanju i s Marcelom Brozovićem.

Ne bismo rekli da je zanemarena uloga Josipa Mišića u Dinamovoj igri, više smo puta još ljetos naglašavali da ga Dinamo mora otkupiti od Sportinga jer pokazuje da će biti veliko pojačanje, da je igrač koji se sigurno može izboriti za mjesto u momčadi.

Velika minutaža

Nije iznenađenje što je Mišić među igračima s najvećom minutažom ove sezone u Dinamu, od njega su, osim Livakovića, više odigrali tek Ivanušec, Oršić i Theophile-Catherine. Mišić je odigrao već 25 utakmica ove sezone, a tek je studeni! Jedan pogodak i dvije asistencije, to je brojčani učinak, no njegova uloga na travnjaku je mnogo šira, Mišić ima zadatak odrađivati još puno toga.

image

Josip Mišić

GORAN MEHKEK/CROPIX

Mišić je, kako je rekao i Lončarević, uspio umanjiti efekt Ademijevog izbivanja, premda, naravno, ima i on slabijih partija, poput onog prvog poluvremena u Beču, kad se utopio u sivilo čitave momčadi. No, kako Dinamo izgleda kad su na terenu i Ademi i Mišić, kad obojica kreću od prve minute? Neobično jest, ali od Mišićeva dolaska i priključenja momčadi, dakle, od početka ove kalendarske godine, samo su pet puta dosad Ademi i Mišić započeli utakmicu zajedno. U tim je dvobojima Dinamo upisao četiri pobjede i tek jedan poraz, onaj od West Hama, 0:2 u Maksimiru. Slavio je protiv Slavena Belupa (2:0) u Koprivnici još tijekom prošle sezone, zatim u pobjedi u Velikoj Gorici (3:0), u domaćoj pobjedi protiv Valura 3:2, te, možda za ovu priču i najvažnije, protiv Genka u Belgiji u prvoj utakmici (3:0). Sve su to dvoboji u kojima su Mišić i Ademi igrali zajedno, obično Mišić povučenije, a Ademi bliže golu, to je očito kombinacija koja nosi rezultat. Istina, protiv West Hama u Zagrebu nisu odigrali veliku utakmicu, ali Ademi se tada također tek oporavio od ozljede, nije još bio potpuno spreman. U Genku su, pak, demonstrirali klasu, odigrali opet važne uloge u toj velikoj Dinamovoj pobjedi. Znalo se događati da ulaze s klupe, jedan ili drugi, pa da dio susreta igraju zajedno, nekad su se mijenjali međusobno, no zajedno od prve minute - samo pet puta. Od Genka još nijednom.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Ali, eto prilike, baš u pravi tren, uoči najvažnije europske utakmice, Ademi se vratio na teren i odigrao oko pola sata protiv Osijeka. Mišić je u toj utakmici opet bio jedan od najboljih pojedinaca, između ostalog, precizno je centrirao Petkoviću za gol vrijedan remija, kapetan je, pak, donio novu energiju s klupe i hvatao zamah za ono što Modre čeka u četvrtak.

Navodno još uvijek u Maksimiru dvoje hoće li Ademi protiv Genka zaigrati od prve minute ili će ga čuvati kao adut s klupe, da uđe i opet donese bonus. Iako, Ademi je zdrav i spreman, a kad je tako, bez obzira što je malo ispao iz ritma utakmica, onda je blagodat imati ga na travnjaku, pa ga ipak očekujemo u startnoj postavi. Jasno, Mišić je neupitan u toj priči.

Potrebni za Genk

Dvojac Ademi - Mišić, mogla bi to biti Krznarova dobitna kombinacija za proljeće u Europskoj ligi. Premda se ponekad čini da imaju sličnu ulogu, da je Mišić Ademijeva alternativa, nije to baš sasvim tako, njih se dvojica mogu odlično nadopunjavati, dati dodatni sigurnost Dinamovoj momčadi. Baš takvi igrači, koji ozbiljno odrade posao u defenzivi, a donose dosta i prema naprijed, potrebni su protiv opasnog Genka, Mišić i Ademi u tandemu, možda to opet bude dobitna kombinacija za Damira Krznara.

Uz razigranog Petkovića, koji je zabio osam golova u zadnjih osam utakmica, raspoloženog Livakovića i još nekog pojedinca kojega će izbaciti momčad, moglo bi to biti dovoljno za veliku europsku pobjedu. I proljeće u Europskoj ligi!

Linker
04. svibanj 2024 08:54