JOHN MACDOUGALL Afp
ŽDRIJEB EL

Lagan posao za Juranovića i hit momčad Europe, Rakitić i Sevilla prema Turskoj, bivši trener Dinama s Nizozemcima

Papirnati favoriti ovosezonske Europske lige su Manchester United i Arsenal
Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2023. 12:39

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala nogometne Europske lige, a dobro su u plesu kuglica prošli Union Berlin, sastav za kojeg igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović te Sevilla, momčad Ivana Rakitića.

Juranović je u uzvratu play-offa ovog natjecanja postigao pogodak, uz asistenciju, za pobjedu Union Berlina protiv Ajaxa od 3-1. U osmini finala njemačka će momčad igrati protiv belgijskog Union St. Gilloisa.

Sevilla, rekorder sa šest naslova pobjednika Europske lige, u ovoj će fazi natjecanja igrati protiv turskog Fenerbahcea.

Šahtar, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Igor Jovićević i za koji igra Neven Đurasek, put do četvrtfinala će tražiti u dvije utakmice protiv nizozemskog Feyenoorda.

Papirnati favoriti ovosezonske Europske lige su Manchester United i Arsenal. Prvi je za suparnika u osmini finala dobio Betis, a potonji Arsenal će igrati protiv lisabonskog Sportinga.

Prve utakmice na rasporedu su 9. ožujka, a uzvrati tjedan dana kasnije, 16. ožujka. Finale Europske lige se igra 31. svibnja u budimpeštanskoj Puškaš Areni.

Europska liga, osmina finala:

Union Berlin - Union St. Gilloise

Sevilla - Fenerbahce

Juventus - Freiburg

Bayer - Ferencvaros

Sporting - Arsenal

Manchester United - Betis

Roma - Real Sociedad

Šahtar - Feyenoord



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

Pred nama je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom donosimo sve o toj utakmici. S kime u napadu trebaju krenuti Čačić i Leko? Je li ovo prava pozornica za debi 16-godišnjeg Vuškovića? Odgovaramo na ta pitanja, ali i na sva ostala oko uzbudljivog 23. kola SuperSport HNL.

Linker
25. travanj 2024 23:56