Na fotografiji: Komnen Andrić, gol slavlje, Bruno Petković, Luka Ivanušec
 

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NIKAD VEĆA PRILIKA

Lani je Dinamov ‘slučajni junak‘ bio odbjegli Nigerijac, može li to sada biti čovjek s ‘vrata za poslugu‘?

Dan prije godišnjice ‘slučajnog junaka‘, Dinamo će imati priliku promovirati novoga.
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 04. studeni 2021. 13:30

Tog 5. studenoga 2020., austrijski je WAC u Maksimiru srušio Iyayi Atiemwen, a u četvrtak 4. studenoga 2021., također protiv Austrijanaca, također na Maksimiru, samo ovaj put protiv Rapida, priliku da ugrabi lentu heroja iz sjene dobit će, a možda i zgrabiti - Komnen Andrić (26).

Priča je slična, iako različitosti postoje. Za razliku od Atiemwena, Andrić je karakterno bitno drugačiji, pozitivniji, kohezivniji, tip koji 'lijepi' ljude oko sebe, što definitivno nije bio opus osebujnog Nigerijca. No, i srpski centarfor ove je sezone prošao uvlas jednaku storiju kao i današnji ofenzivac ciparske Omonije.

Trenutak za zaokret

Obojica su, naime, početak sezone promatrala s vrata za poslugu, a nekoliko mjeseci kasnije, eto, imali su priliku za kompletni 'U-turn'. Nakon što je, doduše, Atiemwen odlično odvozio prvu serpentinu, do kraja utrke izletio je s plave staze, dok Andrić tek priprema svoje vozilo za ludu vožnju po uvijek dramatičnim i neočekivanim, gdjekad i skliskim "modrim" zavojima.

Nikad veća prilika

No, činjenica je da je spreman, kako su mu na ovosezonskom kontu već četiri pogotka u 472 odigrane minute, i da je više nego svjestan prilike - sada ili nikada. Jer, doista, prilika mu u modrom dresu nikad nije bila veća. Ne samo kratkoročna...

image

Na fotografiji: Komnen Andrić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Do jučer se hrvao s nedodirljivim Petkovićem i Gavranovićem, no kako je švicarski reprezentativac "zapalio" u Tursku, a Petkovića Krznar smješta na više pozicija, Andrić je shvatio da u konkurenciji Čopa i Jurića ima prostora, a sa svakim pogotkom, samopouzdanje raste. Konačno, "generalka" za Rapid i pobjeda protiv Gorice (2-0), osvjestila je činjenicu da je negdašnji mladi reprezentativac Srbije itekako gladan i željan afirmacije, te kako za to sa sobom u torbi nosi pregršt valjanih argumenata. Oni najopipljiviji su, dakako, golovi...

U Europi je dosad odigrao samo tri utakmice, praktički niti sat vremena, i statistika je 'suha'; no baš bi ga to moglo dodatno ohrabriti ususret duela koji Dinamu znači jako, jako puno. Kako rezultatski, tako i psihološki, da pozitivno prelomi taj turbulentni središnji dio jesenske polusezone. Činjenica da je u Gorici dobro surađivao upravo s Petkovićem, samo mu ide u prilog.

Teško je u ovome času razaznati ideju Damira Krznara, no nema sumnje da se Andrić nalazi među 12- 13 igrača koji se nalaze u konkurenciji za utakmicu, a kako Dinamo mora ići na pobjedu, te kako se radi o baš punokrvnom centarforu, k tome u punoj formi, možda ne bi bilo zgorega odigrati na njegov broj.

U ruletu svega i svačega, "plava devetka", uvijek dobro zvuči...

Linker
23. travanj 2024 13:39