REUTERS
NAJVEĆA POBJEDA U NOVIJOJ POVIJESTI

LEGENDA MILANA OGORČENA! NEKAD BI ZA OVO PODIJELIO NEKOLIKO ŠAMARA, A SADA SE MORA POKLONITI HRVATSKOM PRVAKU 'Boli me ovo, neki su bili odsutni!'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 08. prosinac 2017. 09:16

Dugo vatromet nije obasjao Rujevicu. Gotovo tri mjeseca. Od 9. rujna što je, recimo, bila prva utakmica nakon prijelaznog roka. A danas smo već u kaputima, šalovima, rukavicama... Rijeka je, uslijed turbulentne jeseni, ostvarila veliku pobjedu kojom je izjednačila bodovni učinak (7) iz sezone 2014/2015. Jedina je razlika što se prije te tri godine išlo u Sevillu po prolaz, a jučerašnji sraz s Milanom nije bio od rezultatske važnosti.

Međutim, u almanasima će za 10-20 godina stajati da su Bijeli u prosincu 2017. godine ostvarili tri boda protiv najuglednijeg protivnika otkako je, recimo, hrvatske samostalnosti.

Onaj Real Madrid iz 1984. je, ipak, bio u četvrtfinalu Kupa Kupova, a Gattuso je na Kvarner došao s rezervnom momčadi.

U igračkim danima, ne bismo dali ruku u vatru da Gattuso ne bi podijelio nekoliko šamara u svlačionici. Ili na terenu, svejedno.

- Odluka da se dođe u Rijeku s ovim igračima je isključivo moja. Razmišljao sam o Bologni, većina igrača nije standardna i to se osjetilo. Kad nam krene loše, nestanemo s terena, moramo poraditi na tome. Ponavljam, odgovornost je samo moja! Depresija oko kluba? To nije trenerova briga, nego pitanje za direktora ili predsjednika. Recimo, Andre Silva, na treninzima sve radi kako treba, a na utakmicama izgleda posve odsutan - rekao je legendardni Gattuso.

Upitali smo ga kako je vidio Rijeku.

- Bili su agresivni i motivirani, a kada je protivnik takav, onda je sve teže. Bez obzira na to, momčad Milana mora dati više, počevši od mene. Osobno, boli me ovaj poraz, bez obzira što ogled možda nije odlučivao o ničemu. Imali smo duplo više posjeda lopte, ali ništa nam to nije značilo. Znam kako je to, međutim, nema izlika, mi smo Milan - završio je Gattuso.

Matjaž Kek potpisao je veliku pobjedu, ali tko bi rekao da će tri mjeseca čekati slavlje na Rujevici.

- Vrijedna i zaslužena pobjeda, čestitam igračima, imali su veliko htijenje, igrali baš odgovorno u pravom nogometnom ambijentu. Ne pobjeđuje se Milan svaki dan i korektno se opraštamo od Europe i mislim da smo predstavili hrvatski nogomet kako treba. Možda je ovo odgovor na ostale europske utakmice, da se zapitamo što je nedostajalo protiv Olympiacosa, AEK-a... Pogotke smo dali u pravim momentima, stoperski par odigrao je skoro bez pogreške, ali zna se to dogoditi u nogometu, kada nema pritiska, onda se odigra za gušt. Naša realnost je HNL, evo, Tomo Ivković mi je prvi čestitao na pobjedi protiv Milana - kazao je Kek.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 09:24