Damir Krajac / Hanza Media
'TIPIČNA NOVINARSKA PRIČA'

LOKOMOTIVA JE FAVORIT? 'Netko je pobrkao lončiće, mi smo apsolutni autsajderi...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. kolovoz 2016. 22:33

Tomislav Ivković pokazao je kakav je stručnjak, potpisao je najveći uspjeh u povijesti Lokomotive. Lokosi su se u četvrtak plasirali u play-off Europske lige gdje ih čeka belgijski Genk.

- Sigurno da nas to sve skupa čini zadovoljnima jer napraviti najbolji rezultat u povijesti jednog kluba nije mala stvar, to ostaje za sva vremena. Igračima sve čestitke, oni su najzaslužniji za sve ovo, zaista su odigrali pametno i disciplinirano, najmlađa momčad s najviše Hrvata u ekipi u odnosu naše druge klubove, uistinu moramo biti ponosni - rekao nam je za početak Ivković.

Dobro ste pripremili momčad i nadmudrili svojeg kolegu Sačka sa suprotne strane...

- Vidjeli smo našu šansu u tome što su nam ostavljali dosta prostora u igri, pa smo znali da ako to dobro posložimo, kroz kontru i polukontru možemo ih kazniti. Naravno da je i faktor sreće u svemu tome bio bitan, no sreća prati hrabre.

Pogodili ste s Bočkajem...

- To je tako kod trenera, nekad vas pogodi, nekad ne, no ne zamaram se previše time.

Razgovarali smo zadnji put uoči Istre, tada ste rekli kako momčad izbacuje pojedinca, no u četvrtak je cijela momčad bila na impozantnoj razini.

- Zato sam vam to i rekao tom prilikom, momčad će se najbolje nametnuti, nemamo mi Messija i Ronalda, ili možemo funkcionirati kao ekipa ili ne, a naravno da je igračima lakše kada su svi na svojem maksimumu.

Nakon primljenog pogotka, pokazali ste karakter, što je zbilja čudesno kada uzmemo u obzir prosjek godina.

- Tako je, mi smo najmlađa momčad u Europi, međutim igrači su pokazali karakter, oni to imaju usađeno u sebi, nemam ja ništa s time.

Sada je na redu Genk, kakva su očekivanja?

- Vrlo dobra momčad, možda u zadnje vrijeme nisu toliko jaki kao prije, teže nadigravanju. Kad imamo takvog protivnika, onda je i nama lakše. Jedino što me muči jest kako bismo mogli u Maksimir dovesti jedno 5-10 tisuća ljudi koji bi podržali svoje zagrebačke dečke.

Belgijci su u ova dva pretkola pokazali određenu ranjivost...

- Tipična novinarska priča, ali ja ne ulazim u nju. Evo upravo čitam po portalima, Hajduk očekuje teškog protivnika, a Genk je ranjiv, pomiješali su se lončići. Mi smo apsolutni autsajderi, mi možemo dobiti jedino ako nam se sve poklopi - zaključio je Ivković.

Linker
29. travanj 2024 10:23