DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
STIGLA POTVRDA

Loša vijest za Dinamo! Mlada zvijezda Modrih neće igrati protiv Tottenhama, a čak niti ne putuje na Otok

Strahovalo se da je ozlijeđena i njegova zamjena koja je morala izaći protiv Rijeke, ali on je OK
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. ožujak 2021. 20:06

Ipak, Joško Gvardiol preskočit će utakmicu s Tottenhamom! Dinamov stoper, koji uglavnom igra na poziciji lijevog beka, prvi će put ove sezone europsku utakmicu gledati na televiziji. U Cluju je ušao s klupe, zabio s bijele točke u raspucavanju i od tada odigrao apsolutno sve minute u Dinamovoj europskoj sezoni.

Ipak, ozljeda mišića koju je zaradio na treningu prošloga tjedna i zbog koje nije mogao igrati protiv Rijeke zaustavila je taj niz, Gvardiol neće niti putovati u London, ostat će u Zagrebu i pokušati se vratiti za uzvrat, iako je još uvijek neizvjesno hoće li biti fit i za tu utakmicu. Naime, još je rano o tome govoriti...

Eto, vjerujemo da je i sam Joško Gvardiol priželjkivao obračun s Garethom Baleom, bio bi to najveći izazov dosad u karijeri mladog braniča, međutim, morat će se strpiti. Dobro, pitanje je i hoće li Mourinho protiv Dinama staviti u momčad svog, u zadnje vrijeme, ponajboljeg igrača ili će ga ipak odmarati za Arsenal i ono što ga čeka nakon Dinama. Ipak, teško je vjerovati da ubojiti Velšanin neće dobiti baš ni minutu u dva sraza s Modrima. Dakle, kad bi Gvardiol bio spreman, sigurno bi se sučelili...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

A protiv Rijeke je iz igre izišao Marin Leovac (ušao je u 72. minuti u igru Čabraja), što je donijelo dodatan strah u modre redove, nije li se valjda i on ozlijedio? Ipak, ne radi se ni o kakvoj ozljedi, samo o predostrožnosti, Leovac nije puno igrao ove godine pa nije u idealnom ritmu, nisu u Dinamu htjeli riskirati i preforsirati ga, kad je Mamić vidio da je utakmica više-manje riješena, odlučio je još malo odmoriti Leovca.

Ipak njemu daje prednost u odnosu na Čabraju, iskustvo presuđuje u tom izboru, Leovac je već prekaljeni branič, dosad je za Dinamo odigrao 26 europskih utakmica, igrao je Europu i za Rijeku, za bečku Austriju i PAOK, Marijan Čabraja još nikad nije odigrao europsku minutu. To je nogomet, Leovac je u nastavku sezone pao u drugi plan, znao je biti čak i na tribini, međutim, Dinamo ga nije želio pustiti, unatoč nekim ponudama, svjesni da bi Mamiću ipak mogao zatrebati. I sad će u Londonu biti na velikim iskušenjima, svejedno igrao Bale ili netko drugi. Protiv Rijeke je odigrao solidnu utakmicu, u defanzivi nije dao previše prostora Muriću, a to je u njegovom opisu posla najvažnije.

Linker
20. travanj 2024 08:18