ADRIAN DENNIS Afp
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Malo je pomogao i engleski gentleman, ali Dinamo je izdominirao Engleze, nisu znali što ih je snašlo!

Naravno, kad se odigra ovakva utakmica, onda se mora odati i priznanje treneru Kopiću
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2021. 09:32

Dinamo je osigurao proljeće u Europskoj ligi! U Londonu se nakon što je bio izmrcvaren lošim rezultatima rodio novi, ljepši Dinamo. Kad smo gledali tu utakmicu, pomislili smo da je to neka repriza nekih drugih, prijašnjih sjajnih europskih modrih nastupa. Kao da je bila neka greška...

Srećom nije, Dinamo je izdominirao West Ham u jednoj od svojih boljih gostujućih europskih utakmica. Dobro, pomogao je i engleski gentleman David Moyes koji je izveo na teren neku kombiniranu mladu selekciju koja ipak nije mogla parirati zagrebačkom klubu. No, to nas uopće nije briga, to je Moyesov problem, sigurno mu ideja nije bila izgubiti utakmicu. Ono što je posebno imponiralo jest da su Modri praktički kontrolirali utakmicu od početka do kraja, potpuno je izdominirao posjedom lopte. Englezi nisu znali što ih je snašlo.

image

David Moyes

ADRIAN DENNIS Afp

Tako se Dinamo u engleskoj prijestolnici riješio utega prošlosti, poraza od Rijeke i Hajduka i sad sigurno može mirno čekati rasplet jesenske polusezone u HNL-u. Dobio je ono što je trebao, veliki impuls. Izgleda da je šok-terapija dolaskom trenera Kopića došla malo kasnije od planiranog, trebala se dogoditi s Hajdukom, ali dogodila se protiv West Hama.

Naravno, kad se odigra ovakva utakmica, onda se mora odati i priznanje treneru Kopiću. Kad smo ga kritizirali nakon poraza od Hajduka, sad ga moramo pohvaliti. Uspio je pokrenuti Dinamov stroj, izvrsno je pripremio utakmicu, igrači su djelovali zapravo nemoguće dobro s obzirom kako su izgledali u posljednje vrijeme. Zaista je pomalo čudno kako su se uspjeli preporoditi u tako kratkom vremenu. Sad padaju u vodu sve one teorije o energetski ispražnjenom Dinamu, o psihološkom padu... U četvrtak su Modri bili iznimno samopouzdani, kao da su igrali protiv nekog kluba iz donjeg dijela HNL-a.

Nogomet zaista nudi uvijek razna iznenađenja. Eto, nakon Arsenala i Tottenhama, Dinamo je uspio 'skinuti' još jednog premierligaša. Samo što je ovaj pao na engleskom tlu, usred Londona. Pratili smo i našeg reprezentativca Nikolu Vlašića, koji je u najavi utakmice imao ideju o Dinamovom ispadanju iz Europske lige. Niksiju se nije ispunila želja, a bogme nije niti ponudio neku igru koja bi išla ukorak s ambicijom o njenom ostvarenju.

Nije ga se gotovo vidjelo na terenu. Naravno, Modri nakon ove utakmice ne smiju misliti da je sad sve dobro. Ono što se događalo do utakmice u Londonu je izgledalo slabo, o tome se također treba razmišljati. Ali dobro, ovog trenutka je vrijeme za slavlje, drugo mjesto u skupini je veliki uspjeh, Dinamo je opet povukao hrvatski klupski nogomet.

Linker
21. travanj 2024 05:20