Salalvje dinamovaca nakon gola Atiemwena
 RONALD GORSIC/CROPIX
RIJEČ POBJEDNIKA

Mamić: Moglo je biti i više!; Petković: U Zagrebu će biti lakše? Neće!; Ademi: Čeka nas težak posao!

Igrač utakmice, kapetan i trener jedinstveni su u procjeni: ‘Silno su opasni, ništa nije gotovo‘
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 18. veljača 2021. 21:27

- Čestitke mojim igračima, na kraju smo ih mogli dobiti i s više razlike, šteta što neke kontre nismo završili kako je trebalo, ali pobjedi se ne gleda u zube, rekao je u uvodu Zoran Mamić, sažimajući dojmove za Arenasport neposredno nakon utakimice.

- Rusi su kombinatorni, opasni, puno mijenjaju pozicije, baš smo u poluvremenu komentirali da ponekad ni samo ne znaju tko igra gdje, ali većim dijelom utakmice uz dobru komunikaciju igrača na terenu uspijevali smo ih zatvoriti. Obavili smo pola posla, ali u uzvratu ćemo morati biti minimalno ovako dobri, ako ne i bolji da bismo prošli, analizirao je trener Dinama.

Mamić je dvije godine u Al Ainu trenirao Marcusa Berga, koji je pokazao kakva je klasa: - Bila mi je privilegija voditi takvog igrača. Zabio je 300 golova u karijeri, ima 34 godine, a izgleda kao da su mu 22, fizički je moćan, brz, zna sve trikove.

Odličan potez bio je i ubacivanje Atiemwena: - On na treninzima ima fantastičan ‘body language‘, izvrsno radi i sada je nagrađen. Vjerujem da nam može donijeti još puno veselja, rekao je Mamić i za kraj najavio revanš:

- Krasnodar će igrati slično, a mi se ne smijemo braniti jer mi nismo momčad koja se zna braniti 90 minuta. Moramo tražiti gol i u Zagrebu, mislim da razinu svoje igre možemo podići još stepenicu-dvije...

Briljantni Bruno Petković i pred kamerama je bio rezolutan: - Hoće li u Zagrebu biti lakše? Neće! Moramo biti vrlo fokusirani. Ovo je bila najbolja utakmica za gledatelje, iako možda ne i za trenere. No, nije ni izbliza gotovo... Stoperi Krasnodara? igraju muški, a takvu igru i ja preferiram.

Kapetan Arijan Ademi bio je vrlo kratak i iznimno jasan: - Imali smo još šansi, ali Rusi su dolični, fizički dobri, tehnički su vanserijska momčad. Sada moramo misliti samo na jednu stvar, uzvrat na Maksimiru jer čeka nas težak posao!

image
Zoran Mamić u Krasnodaru
RONALD GORSIC/CROPIX

Linker
27. travanj 2024 02:03