Kristijan Bistrović
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
HRVAT U REDOVIMA CSKA

‘Mamić nas nije iznenadio, pa većina ekipa to radi protiv Vlašića! Dinamo mora biti sretan nakon svega‘

Mladi hrvatski reprezentativac u CSKA protiv Dinama u Moskvi odigrao posljednjih desetak minuta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. listopad 2020. 23:27

Kristijan Bistrović veći dio ogleda s Dinamom ispratio je iz pričuve, te je kao peta zamjena trenera Gončarenka odigrao posljednjih desetak minuta.
- Mislim da smo mi od prve minute nametnuli, stvorili smo dosta dobrih situacija pred Dinamovim golom. Imali smo 25 udaraca, doduše, ne i neke čiste šanse, ali sve su to bile jako dobre situacije. Nedostajalo nam je malo koncentracije u završnici, neki završni pas, više koncentracije kod udaraca prema vratima. Nažalost, na kraju ne možemo reći da smo zadovoljni bodom - kazao nam je mladi hrvatski reprezentativac nakon jučerašnjeg treninga.


Protiv Arsenala ste u ruskom prvenstvu zabili pet komada, no u Europskoj ligi ipak je teže doći do golova?

Možda postoji grč

- Dinamo je dobro izgledao u obrambenom dijelu, počevši od Livakovića koji je obranio sve što je išlo u okvir njegovih vratiju. Obrana im djeluje dobro, smireno i koncentrirano. Nama se to stalno događa, u ruskoj ligi bez problema postignemo tri ili pet pogodaka, a u Europi ne zabijamo. Naravno, drugačije je igrati protiv europskih momčadi, a i ta lopta s kojim se igra je drukčija od ostalih. Možda postoji i neki grč, trebamo to riješiti što prije.


Je li vas iznenadio Mamićev “flaster” na Nikoli Vlašiću?
- Većina ekipa s kojima igramo postavi nekog igrača na njega, koji ga prati svuda, i na WC ako treba - smije se Kristijan i nastavlja:
- Njemu to ne stvara preveliki problem. Možda ga u početnim minutama malo zatvore, ali bilo koji igrač teško da ga može pratiti baš cijelo vrijeme.

Sve je dosta otvoreno

Bistrović i Vlašić su vrlo bliski, kako su njih dvojica komentirali ishod sraza s Modrima?
- I jedan i drugi smo silno željeli tu pobjedu, Nikola više od ičega. Stvarno nam je žao da smo propustili toliko prilika...


Kako ste vidjeli Dinamovu igru?
- Mislim da su se obrambeno dobro postavili, nismo imali čistih šansi. Mogli su i oni zabiti gol ili dva, također su imali dobre situacije. Na kraju moraju biti sretni s tim bodom, pokazali su da imaju kvalitetu nositi se sa svima u ovoj skupini. Želim im da zajedno s nama prođu dalje.


U ovo pandemijsko vrijeme utakmica na praznim stadionima, slika i ton iz Moskve bili su pravo osvježenje.
- Sve ulaznice za naše utakmice su rasprodane u ovom kapacitetu ograničenom na trećinu stadiona. Drago mi je da je bila takva atmosfera i da su igrači Dinama vidjeli kako nas naši navijači podržavaju, bez obzira na to bilo dobro ili loše.
CSKA će se u 3. i 4. kolu susresti s Feyenoordom, Dinamu slijedi Wolfsberger.


- Želimo pobijediti, kao što smo željeli u prve dvije. Moramo na prva dva kola gledati kao na lagane kiksove, jer nismo smjeli ispustiti toliko bodova, trebali smo ostvariti barem jednu pobjedu. Svaka utakmica do kraja bit će jako bitna ako želimo izboriti prolaz. I Dinamo je u istoj situaciji, sve je dosta otvoreno - zaključio je Bistrović.

Linker
17. travanj 2024 21:59