REUTERS/Alexei Filippov
MALO SU PUNI SEBE

'MI IMAMO ZVIJEZDE, A NJIMA JE NAJBOLJI IGRAČ HRVAT KOJI JE SAMO JEDNOM IGRAO ZA VATRENE' Bahati Englezi predstavili svog idućeg protivnika u Europi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 21:15

Manchester United večeras na Old Traffordu igra utakmicu prvog kola Europske lige protiv kazahstanske Astane, a mediji na Otoku tom su se prilikom odlučili pozabaviti usporedbom dvaju klubova.

Engleski Daily Mail donosi veliki tekst u kojem je pokušao čitateljima objasniti velike razlike između spomenutih klubova. Osim što su gradovi udaljeni gotovo šest kilometara, kada je riječ o nogometu i financijskoj moći, udaljenost postaje još i veća.

Primjerice, Englezi navode kako Manchester United ima povijest dugu 141 godinu za razliku od Astane koja je osnovana tek prije desetak godina i u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja sudjelovala je tek jednom, točnije 2018. godine kada su izborili drugi krug Europske lige.

Zagreb, 130818.
Stadion Maksimir.
Trening FC Astana pred utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka protiv GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Abzal Beisebekov.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

U nastavku priče Otočani se hvale brojnim legendama koje su prošle kroz Old Trafford te činjenicom da je kompletan pogon Uniteda vrijedan dvije milijarde funti, a nisu izostavili niti detalj iz 2016. godine kada su dovođenjem Paula Pogbe za 105 milijuna eura srušili svjetski rekord kada je neki transfer u pitanju. S druge strane Astanina najskuplja investicija bio je rumunjski nogometaš Dorin Rotariu koji je koštao tek milijun i pol eura.

Jedina stvar gdje je Astana 'u prednosti' u odnosu na United je ta što imaju sportskog direktora i k tome još Englez. Kada se priča o rosteru United je prepun internacionalnih zvijezda koji su svi nositelji igre u svojim reprezentacijama. Astana je totalni kontrast kažu u Daily Mailu, čiji je najbolji igrač Marin Tomasov.

Soccer Football - Europa League Round of 32 Second Leg - Sporting CP vs Astana - Estadio Jose Alvalade, Lisbon, Portugal - February 22, 2018   Astanas Marin Tomasov celebrates scoring their first goal        REUTERS/Rafael Marchante - RC145B113F00
REUTERS/Rafael Marchante

Bivši nogometaš Hajduka koji je za Vatrene debitirao prije šest godina što mu je bio jedini nastup za nacionalnu vrstu.

Astana je financijski potpomognuta državnim novcem i onim najvećih kompanija koje ostavljaju ipak nešto bolji dojam od onog kojeg je popularni 'Borat' prezentirao u svojem hit filmu. Kako god bilo, utakmica na Old Traffordu će za Kazahstance biti od velike važnosti.

Linker
26. travanj 2024 01:01