Mislav Oršić i Lovro Majer
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SPREMAN ZA POPRAVNI ISPIT

Mislav Oršić: ‘Puno sam puta pogledao taj video! Definitivno sam loše reagirao, loše se pripremio...‘

‘Tottenham je navikao igrati na najvećoj razini svaki vikend, to je njihova prednost...‘
Piše: N. Lipovac/JLObjavljeno: 16. ožujak 2021. 17:24

Okruglih 50 pogodaka za Dinamo zabio je Mislav Oršić zaključno s nedjeljnim gostovanjem u Varaždinu, a u zadnjih šest nastupa u domaćim i europskim natjecanjima pet puta je zabio i još pet puta asistirao. U dobroj je formi, no ostaje velik žal za onom prilikom u 42. sekundi prvog dvoboja s Tottenhamom, kad je nakon Ndombeleove krivo dodane lopte sam krenuo prema Llorisu...

Prisjetio se „Plavi 99” toga u razgovoru za Dinamove digitalne platforme uoči uzvrata sa Spursima u Maksimiru sutra (čevtrtak, 18.55, Arenasport 3).

- Puno sam puta pogledao taj video da vidim što sam mogao drugačije, bolje napraviti. Definitivno sam loše reagirao u toj situaciji, loše se pripremio prije šuta, nisam uspio loptu dobro zahvatiti, no nadam se da će ovog četvrtka biti bolje – veli Oršić, a na pitanje o formi skromno dodaje:

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Iskoristiti mane"

- Pa okej je, bitno je da momčad dobro igra i da pobjeđujemo u HNL-u jer bez HNL-a nema Europe sljedeće godine, dakle moramo doma biti pravi i tako nastaviti.

Koliko drukčiji Dinamo možemo očekivati u četvrtak? Kako iznenaditi suparnika koji je sada spoznao s kim ima posla?

- Očekuje nas još jedna jako teška utakmica, jako veliki izazov za nas. Osjetili smo mi na terenu, a moglo se vidjeti i na televiziji koliko je bilo teško u Engleskoj, tako da ćemo se morati dobro pripremiti za ovu utakmicu. Sigurno će nam treneri pokazati još neke njihove mane, gdje da možda iskoristimo još neke prostore, pa ćemo vidjeti koliko ćemo to uspjeti.

Osjetio je Oršić brzinu i čvrstinu Auriera i Sancheza, potonji je, kao i Dier, zaradio javnu opomenu, no nijedna od ono malo prilika „modrih” nije iskorištena. Dojam je da je Mourinhova momčad i te kako pazila da ne primi gol, pogotovo iz kontri.

- Oni su se navikli na najvećoj razini svaki vikend, to je njihova prednost, ali mi se moramo tome prilagoditi, dati sve od sebe i vidjeti što ćemo uspjeti napraviti – poručio je Oršić.

"Možemo sa svima"

Ozljedom Joška Gvardiola u prvu se postavu na svoj položaj lijevog beka vratio iskusni Marin Leovac (32).

- Vidjeli smo što smo pogriješili, što napravili krivo u Londonu, dobro to analizirali, bolje ćemo se postaviti u uzvratu. Kako nisu baš dobri u prvenstvu mislim da će Spursi dati sve da se preko Europske lige kvalificiraju za Ligu prvaka, neće se štedjeti u uzvratu nego ići 100 posto.

Leovčev izravni suparnik Lamela u nedjelju je Arsenalu zabio „rabonom”.

- Ne treba trošiti riječi na njihove igrače vrijedne 800 milijuna eura, ali igramo doma, pokazali smo da sa svima možemo igrati na našem terenu, pa zašto to ne bismo i u četvrtak.

Mnogi zagovaraju tezu da je Dinamo trebao biti hrabriji u prvom nadmetanju...

- Igra se na dvije utakmice pa se prvu uvijek ide oprezno, no sad znamo više. Nemamo više što za izgubiti jer gubimo 0-2, moramo zabiti gol, to će nam biti cilj – poručio je „Leo”.

Josip Mišić je istaknuo kako je Tottenham strašna momčad.

"Strašna su ekipa, teško im je naći manu i teško je igrati protiv njih. Morat ćemo biti otvoreniji, moramo biti koncentrirani, pokušati zabiti prvi gol, pa bi kasnije bilo lakše", izjavio je Mišić istaknuvši kako polako ulazi u formu.

"Moje samopouzdanje raste, dosta sam se tražio. Nisam dugo trenirao, sada polako ulazim i treba mi što više utakmica kako bi što bolje igrao".

Linker
23. travanj 2024 13:55