Foto: Damir Krajac / CROPIX
ISKRENE REAKCIJE

MODRI TRAGIČARI LUZA NISU TRAŽILI ISPRIKE 'Nije mi lopta odskočila! Bila je to šansa koju sam promašio, žao mi je'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2019. 13:11

Teško je bilo Ameru Gojaku. Nakon utakmice brzo je prošao kraj novinara, nije dao izjavu. Razumjeli smo ga u potpunosti. Promašio je šansu utakmice, da je tada zabio, tko zna kako bi do kraja ispalo. Nije zabio niti onu priliku u Maksimiru za 2:0, tako da je na kraju ispao tragičar Dinamove osmine finala Europske lige. Naravno, nije on krivac za Dinamovo ispadanje, ali grah je tako pao, nije imao sreće, da je zabio barem jednu od te dvije šanse, mogao je biti veliki junak. Gojaka smo uvijek viđali nasmiješenog, jučer je na povratku u Zagreb djelovao tužno. Bilo nam je žao što je taj veseli momak u tuzi, ali kako li je tek bilo njemu? Mario Šitum ga je nakon utakmice želio zaštiti, kazao je kako mu je lopta odskočila prije nego je promašio. Gojak ga je demantirao...

- Nije mi odskočila! Bila je to šansa koju sam promašio. Žao mi je, ali događa se. Neću potonuti, idemo dalje. Pozitivan sam čovjek, neće me promašaj te prilke pokolebati.

Mi smo čak u jednom trenutku pomislili da je Gojak pomislio da se nalazi u zaleđu, pa da ga je to zbunilo.

- Ne, nije imalo veze s tim. Išao sam na loptu i - promašio. Šteta što nismo prošli, ali ove sezone smo zaista napravili velike stvari, svi skupa možemo biti ponosni.

Može li Dinamo sve to ponoviti iduće sezone?

- Pa naravno da možemo! Ne samo da možemo ponoviti, nego možemo biti još bolji!

Pitali smo Amera ostaje li Dinamu i nakon ljeta?

- Ne znam kako će biti na ljeto. Samo razmišljam o Dinamu, nema sad potrebe razmišljati o bilo čemu drugom - kazao je Gojak.

Petar Stojanović je takoder bio tužnog lica, jasno da mu je bilo žao što je zbog isključenja morao svoje suigrače ostaviti u trenucima kad je još postojala nada.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Petar Stojanovic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

- Žao mi je, jako mi je žao... Jesam, prigovarao sam, ali mislim da to nije bilo za isključenje! Život ide dalje, Dinamo je ove sezone u Europi napravio sjajne stvari, može to iduće biti još bolje - kazao je Stojanović.

Linker
19. travanj 2024 05:06