DAMIR KRAJAC/CROPIX
S KLUPE PO ŠANSU

Mogao je postati Dinamov junak: Nema nikakvog smisla žaliti za promašajem, a Vlašiću želim jako loš dan!

"Mislim da nitko nije favorit u Moskvi protiv CSKA-a! Respekt svakako, ali strah - nikako"
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2020. 09:10

Luka Ivanušec mogao je postati Dinamov junak u dvoboju s Feyenoordom. Ušao je s klupe, imao veliku priliku na samom kraju, ali nizozemski je vratar izišao pobjednički iz tog dvoboja. Nikad Ivanušec nije bio tip koji će pasti u očaj ili euforiju, kojega će promašaj pokolebati, a veliki potez uzdignuti u nebo. Nije ni ovaj put kukao, utakmica je gotova, Dinamo je u Europsku ligu krenuo s bodom.

- A gledajte, ne vidim neki smisao žaliti i podsjećati se na stvari koje su ionako iza mene i koje ne mogu promijeniti. Bila je prilika, žao mi je što je nisam pretvorio u gol, jer bi nam to vjerojatno značilo tri boda. Kada bi se gledalo prvo poluvrijeme, onda su oni bili bliži pobjedi i bodovima. U onom drugom dijelu mi smo bili ti koji možemo žaliti, ali na kraju mi se čini da je ovih 0:0 realan rezultat utakmice - pričao je mirno Ivanušec dan poslije utakmice pokušavajući objasniti ta dva Dinamova lica.

Nisu ih Modri pokazali samo u ovoj utakmici.
- Očito nam je trebao jedan kraći period da uđemo u utakmicu. Kada se sve posložilo, mi smo bili diktirali tempo i tijek dvoboja. Vjerujem da ćemo to promijeniti u idućim utakmicama i da će bolji ulazak u utakmicu značiti i bolji rezultat po nas.

Je li Feyenoord nečime iznenadio Dinamo, jesu li igrači očekivali manje, ili više, kvalitetnu momčad?
- Očekivao sam ih upravo onakvima kakvi su bili. Čvrsti u duelima, s nekoliko pojedinaca koji potezom mogu napraviti višak i kreirati nam opasnost. Ozbiljna je to momčad koja svaki vikend ima podražaj u jakoj ligi i u sjajnim uvjetima.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Situacija u skupini nakon prvog kola je povoljna, sva četiri kluba imaju po bod, Dinamu sad slijedi utakmica u Moskvi. Bod ili pobjeda u tom dvoboju, značili bi puno, pogotovo jer nakon toga dolaze dvije utakmice s, nominalno najslabijim, Austrijancima?
- Mislim da nitko nije favorit u Moskvi protiv CSKA-a! Ali to ne znači da odlazimo s bijelom zastavom. Idemo odigrati pravu utakmicu i nadati se najboljem. Dakle, respekt svakako, ali strah nikako. I nikada ne idem kalkulantski u utakmicu, ne treba igrati na bod i kombinirati unaprijed. Uvijek treba ići po tri boda, pa ako razvoj utakmice ponudi taj jedan bod, onda ću biti zadovoljan.

Znam da je teško računati na pobjedu u Moskvi, ali zašto ne?
U CSKA igraju i njegovi (bivši) suigrači iz mlade reprezentacije, Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović, a upravo Vlašića mnogi ističu kao glavnu snagu momčadi, kao igrača čije bi zaustavljanje moglo biti ključ uspjeha u Moskvi?
- Jaki su oni na svim pozicijama, CSKA je odlična momčad, ali jasno je da se sve vrti oko Nikole. Zaslužio je sve što mu se događa, jer je zaista riječ o vrhunskom igraču i karakteru. Nadam se zato da će u četvrtak imati slabiji dan.

Ivanušec je, dakle, protiv Feyenoorda ušao s klupe, donio je određen napredak u igri. I inače često ulazi s klupe, nije se još ustalio u prvih 11, očekuje li sad ipak veću minutažu u nastavku sezone u zamislima Zorana Mamića?
- To je ipak pitanje za trenera. Osjećam se dobro, mislim da je ovo u četvrtak bilo korektno s moje strane, osjećam da imam prostora za napredak i nadam se da i trener misli isto - diplomatski je odgovorio Ivanušec.

Vidjet ćemo je li mu ovaj nastup promijenio status, hoće li u idućim utakmicama dobiti više prilike? Promašio jest veliku priliku, ali sve se može vratiti, možda već u Moskvi?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:40